Blog Profesia.sk
sep
17

Správny teambuilding podľa Profesie

Autor: | Kategórie: Zákulisie Profesie | Značky: ,
Správny teambuilding podľa Profesie
Pred nami je ďalší firemný víkend! Ten minuloročný zatiaľ nemal konkurenciu, no keďže v Profesii sa chceme zlepšovať doslova vo všetkom, latku na najbližší víkend máme nastavenú. Chcete vedieť, ako vyzerá náš teambuilding?

Každý september si v Profesii doprajeme darček k ďalšiemu úspešnému roku, a to spoločne strávený víkend. Pri spomienke na ten minuloročný sa účastníkom rozžiaria oči a po tvári sa rozleje úsmev. Asi to hovoríme po každom firemnom víkende, ale ten s číslovkou 2013 bol objektívne najlepší.

Najskôr práca, potom zábava

Pred odchodom na firemný víkend panuje v kanceláriách čulý ruch, každý sa ešte snaží dokončiť rozpracované úlohy, no hlavami sme už v prostredí nádherných hôr, kam vždy spoločne zamierime. V roku 2013 to boli prekrásne Kysuce. Víkend sme sa rozhodli stráviť v originálnom Sudoparku, ktorý sa konečne rozrástol natoľko, že sa doň zmestí aj početná Profesia. Počasie nám vyšlo vynikajúco, pretože keď niečo organizuje naša Office manažérka Oľga, slniečko máme vždy zaručené. Navyše, vyrážame v najkrajšom ročnom období, kedy je plno dubákov a lístie v horách pomaličky začína meniť farbu.

Minulý rok sme po prvý raz dali absolútnu slobodu v tom, či niekto chce alebo nechce ísť. A išlo nás až 50 zo všetkých 70 zamestnancov Profesie! Niektorí kolegovia z objektívnych príčin ísť nemohli – účtovníčku čakal koniec fiškálu, novopečeného otecka zase rodinné povinnosti, iných rodinné jubileá či svadby. Kto sa však na firemný víkend vybral, dostal pamiatku v podobe mikiny so Shootyho ilustráciou v znení „Najprv práca, potom zábava!“. V tomto duchu sme sa v piatok ešte snažili pracovať, no prirodzene, pracovné tempo bolo iné než obyčajne, pretože sme sa už nevedeli dočkať odchodu.

Firemny_vikend_2013_3 Firemny_vikend_2013_1Čo sa stalo na firemnom víkende, ostáva tam

Cesta autobusom, to je proste neoddeliteľná dobrodružná súčasť víkendu, kedy sa nám pomaly darí naformátovať na teambuildingový režim a uvoľniť sa. Škoda, že nie všetci šoféri s nami zvládajú to naše prudké uvoľnenie. Ten minuloročný to však dal s úsmevom a podarilo sa mu trafiť do cieľa. V rekordnom čase ešte za svetla, čo sa pri našom naťahovaní počas jazdy a nečakaných zablúdení nestáva vždy. Prechádzka do Sudoparku na čerstvom kysuckom vzduchu nás prebrala a firemný víkend 2013 sa mohol začať.

Viete, ako to na teambuildingoch chodieva, občas je dobré niektoré spomienky si nechať pre seba. :) Napriek tomu vám môžem prezradiť, že nás čakala vynikajúca hostina v podobe pečeného prasiatka, odviazaná diskotéka, kúpanie v sudoch, do rána neutíchajúci smiech, skvelé vínko a chutná domáca čučoriedkovica. Keď si to všetko vynásobíte fantastickými ľuďmi, ktorí tvoria náš tím, jasne vám z toho vyjde najlepší firemný víkend Profesie. A okrem toho sa nám podarilo objaviť skryté tanečné a spevácke talenty a neodmysliteľných zabávačov kolektívu.

Firemny_vikend_2013_6 Firemny_vikend_2013_5Teambuilding – investícia na nezaplatenie

Jasné, podobné akcie stoja každú firmu nejaké to euro. Ale to, čo ako tím dostanete späť, sa nedá vyvážiť peniazmi. Je to investícia do spokojnosti zamestnancov, načerpanie novej energie a chuti do práce, zaslúžený oddych a relax, možnosť spoznať kolegov aj inak ako v pracovnom prostredí a najmä čas na dlhé debaty, pri ktorých môžete objaviť aj nový neoceniteľný nápad do vašej ďalšej práce. Hlavným cieľom ale je odniesť si spoločné spomienky, ktoré sú skvelým tmelom kolektívu.

Úprimne sa už teším na tohtoročný teambuilding, aj informačná tabuľa v našej kuchynke ukazuje, koľko dní zostáva do odchodu. Firemný víkend 2013 sa však zapísal do dejín ako jeden z neopakovateľných eventov Profesie. Prispelo k tomu aj prostredie Kysúc a Sudoparku, ktorého charizmatický šéf má jasnú víziu a svoj job robí s láskou. Je to miesto, kde naozaj pocítite pozitívny príval energie, a to v srdci čarovnej prírody. Odporúča 50 z 50 účastníkov firemného víkendu Profesie!

Firemny_vikend_2013_4

Poznámka: Niektoré fotky neprešli hromadným odsúhlasením a v nočných hodinách prenikli na Facebook. Tento rok asi odovzdáme mobily už pri nástupe do autobusu…

Firemny_vikend_2013_7

molnarova@profesia.sk
Ivana Molnárová
Výkonná riaditeľka
Profesia spol. s r.o.
Rodená východniarka, študovaná matfyzáčka, dvojnásobná mama, vášnivá bežkyňa a TOP žena slovenského biznisu. Cez jej blogy nakuknete do kuloárov Profesie a slovenského trhu práce.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook