Blog Profesia.sk
nov
6

Zábava na chate? Na Profesia.sk aj počas pracovnej doby

Autor: | Kategórie: Zákulisie Profesie | Značky: ,
Zábava na chate? Na Profesia.sk aj počas pracovnej doby
Potrebovali ste niekedy na Profesia.sk bleskovú pomoc? V pracovnej dobe sa nás môžete opýtať na radu okamžite.

Rozmýšľam, či som niekedy využil online chat na internete, ak nešlo o pokecanie. A vlastne áno. Hľadal som víkendové ubytovanie na Slovensku a zo stránky cestovky na mňa neústale útočila bublina s textom: „POMÔŽEME VÁM?“ Keď som po pár minútach nenašiel, čo som hľadal, tak som na ňu klikol a veruže pomoci som sa dočkal. „Dobrý deň, prosím Vás, ďakujem, pekný deň,“ takto nejako obojstranne slušne to prebehlo. Paráda, hovorím si, aspoň kúsok človečiny v tejto spleti reklám a prepálených fotografií nehnuteľností tesne po rekonštrukcii pred desiatimi rokmi. A to som ešte netušil, že o pár mesiacov mi pribudne v pracovnej náplni aj online chat.

V Profesii pracujem približne tri roky na pozícii supporťáka, čo je v plnom znení Customer Support Specialist, špecialista zákazníckej podpory. Viac o našej pracovnej náplni písala v blogu kolegyňa Zuzana. Keďže je na našom oddelení každý deň viac roboty ako na kostole, naše časové kapacity sú limitované, a preto je chat na stránke viditeľný, iba ak je minimálne jeden z nás voľný a nastaví sa „online“. V záujme toho, aby sme využili svoj čas najefektívnejšie a pomohli čo najviac návštevníkom stránky Profesia.sk, nastavili sme aj pravidlo, že po 3 minútach od prijatia chatu bez komunikácie sa táto konverzácia automaticky ukončí.

18. január 2012. Sme online!

Na paneli úloh svieti vedľa Mozilly a Skype aj predpotopný Explorer a ja nervózne čakám, kedy sa z neho ozve prvé zvonenie. Panický stres opadol po pár vtipných chatoch od kolegov z vedľajších oddelení. A dodnes nám zazvonil už takmer 90 000-krát.

Zaujímavosťou je, ako návštevníci stránky využívajú náš online chat. Okrem cca polovice ukončených chatov bez komunikácie sa tu najčastejšie vyskytujú chaty typu „Hľadám si prácu“, „Reagujem na Vašu ponuku“, „Ako dať výpoveď?“, „Chcem kontakt na LIDL v Šuranoch“, „Ako napísať motivačný list“, ďalej chaty týkajúce sa poradenstva, ktoré sa snažíme smerovať na špecializované fóra, ako „Nedostal som výplatu, čo teraz?“, „Môžem sa zamestnať s podmienkou?“, ale aj viac uvoľnené chaty typu „Len som Vás chcel pozdraviť“, „Nedáme kávu?“ alebo „Vy nie ste robot?!“

Našou snahou je návštevníkom pomáhať prioritne s orientáciou na stránke, keďže si uvedomujeme, že nemusí byť prehľadná pre každého. Kameňom úrazu je ale často gramatika, slušnosť či lenivosť. Gramatiku a slušnosť možno prepáčiť, keďže tu nie sme kvôli výchove, ale pomoci. No faktom je, že bez prejavenia väčšej snahy pri hľadaní práce človek pohorí ešte pred pohovorom. Nie nadarmo sa to nazýva „trh práce“. Dopyt od zamestnávateľov na jednej strane a ponuka od uchádzačov na tej druhej. Keď viem, že firmy chcú najlepšiu ponuku, musím sa snažiť im ju dať. Prípadné nedostatky praxe alebo vzdelania prevážim obrovskou porciou snahy. Prečo o tom píšem v súvislosti s chatom? Neverili by ste, koľkým ľuďom sme úspešne pomohli už len tým, že sme ich odkázali na vyhľadávač ponúk. Pritom je to prvá vec, ktorú vidieť na úvodnej stránke Profesia.sk. Možno aj preto je online chat zaručeným spestrením dňa každého supporťáka.

Prečo by sme sa na záver nepodelili?

(Konverzácie neboli nijako editované)

Profesia: (16:23) Dobry den, ako Vam mozem pomoct pri praci so strankou www.profesia.sk / www.profesia.cz?

Uchadzac: (16:25) nasiel som na vasej stranke pracovnu ponuku pre firmu michatek no nemozem im odoslat e-mail lebo nieje v takom frmate ako je pozadovany… tak by som sa chcel spytat kde mam napisat zivotopis aby bol v spravnom formate

Profesia: (16:26) U nas to funguje vsetko cez stranku, cize ked kliknete na tlacidlo „Poslat spolocnosti zivotopis“, mozte tam pripojit Vas zivotopis, napisat spravu a odoslat.

Uchadzac: (16:31) klikol som na tlaidlo poslat spolocnosti zivotopis a vypisal som svoje udaje no ked dam pridat zivotopis tak mi vyhodi upozornenie ze mozem pridavat prilohy s inou priponou ako je jpg

Profesia: (16:32) Aha uz Vam rozumiem. Zivotopis by mal byt vo formate .doc alebo .pdf, obavam sa, ze iny format zivotopisu Vam to nepovoli pripojit. Dokumenty s priponou jpg su totiz obrazkoveho charakteru, nie su to textove dokumenty.

Profesia: (16:33) Odporucam Vam vytvorit si zivotopis u nas na stranke, ktory mozte automaticky odosielat v reakcii alebo si ho ulozit do pocitaca v spravnom formate. Vytvorit ho mozete na tejto stranke: https://www.profesia.sk/napisat-zivotopis/

Uchadzac: (16:34) dakujem za pomoc

Profesia: (16:34) Jasne, nie je za co.

Profesia: (16:34) Prajem pekny den, dovidenia.

Profesia: (13:01) Dobry den, ako Vam mozem pomoct pri praci s nasou strankou?

Uchadzac: (13:01) Dobrý den…

Profesia: (13:03) ako Vam pomozem?

Uchadzac: (13:04) chcal by som sa opitať jestli maťe slony?

Profesia: (13:04) tie nechovame :-)

Profesia: (13:04) Prijemny den, dovidenia

Profesia: (15:44) Dobry den, ako Vam mozem pomoct pri praci s nasou strankou?

Uchadzac: (15:44) anooo:) chcem dobry plat..

Uchadzac: (15:44) kedy dame caffe Zuzi..

Profesia: (15:45) aktualne platy na obdobnych poziciach si mozete porovnat tu https://www.platy.sk/

Uchadzac: (15:46) ,,, co s tou kavou Zuzkaaa…dove sei .. Zuzi.. amoreee

Profesia: (15:46) ak uz nemate otazku ohladom prace, alebo stranky, budem nutena ukoncit konverzaciu. Dakujem za pochopenie

Uchadzac: (15:46) amore baciii cmuk

Uchadzac: (15:47) perchee Zuziiii

Profesia: (15:47) Prajem Vam prijemny den.

Profesia: (14:39) Dobry den, ako Vam mozem pomoct pri praci s nasou strankou?

Uchadzac: (14:39) galata samsug prasa hladam

Profesia: (14:40) Mate zrejme na mysli pracu v zavode Samsung. Skuste zacat tu https://www.profesia.sk/prace/ nasledne si zvolte lokalitu hladanej prace a potom poziciu zo zoznamu vlavo na stranke. Zobrazia sa Vam aktualne vhodne ponuky podla zadanych kriterii.

Uchadzac: (14:40) ano dakujem

Profesia: (14:41) Za malicko

Profesia: (14:41) Prajem Vám príjemný deň.

Profesia: (13:34) Dobry den, ako Vam mozem pomoct?

Uchadzac: (13:34) chceš ma ?

Uchadzac: (13:34) prosím odpíš

Profesia: (13:35) V pripade, ze by ste mali otazku ohladom nasej stranky, mozem Vam skusit poradit.

Uchadzac: (13:35) môj život sa rapídne zmenil

Profesia: (13:36) s tym Vam zial pomoct nemozem

Profesia: (13:36) Mate este nejaku otazku ohladom nasej stranky?

Uchadzac: (13:36) ano mám

Uchadzac: (13:36) páči sa ti vôbec táto stránka ?

Uchadzac: (13:37) pretože mne sa páči tvoje meno

Uchadzac: (13:37) som vážne na dne

Uchadzac: (13:38) vypiť viem robiť viem chceš ma ?

Profesia: (13:38) V tomto pripade Vam skutocne neviem pomoct. V pripade, ze Vam mozem pomoct so strankou, skuste sa pytat. V opacnom pripade budem nutena ukoncit konverzaciu

Uchadzac: (13:38) aj zo ženami to viem

Profesia: (13:38) Prajem Vam prijemny den.

Uchadzac: (13:38) neruš

 

Hodnotenie chatu: Zuzka moja chýbaš mi prečo si to zrušila si vynikajúca žena máš vysoké ambície podľa mňa máš na viac ako robiť operátorku ak by si sa chcela spoznať bližšie môj telefón je LG LS200 na akciu v O2 s pozdravom tvoj bieli ritier.

Profesia: (15:23) Dobry den, ako Vam mozem pomoct pri praci s nasou strankou www.profesia.sk ?

Napoleon Dažďovka: (15:24) Zdravím

Napoleon Dažďovka: (15:24) Chcel by som sa Vás spýtať

Profesia: (15:25) Nech sa paci :)

Napoleon Dažďovka: (15:25) ďakujem, takže

Napoleon Dažďovka: (15:25) vec sa má tak

Napoleon Dažďovka: (15:25) do ktorého dňa v mesiaci

Napoleon Dažďovka: (15:26) je povinný začinajucí živnostník uhradiť všetky odvody mi viete povedať ?

Profesia: (15:27) Je mi luto, no na otazku z tohoto odvetvia Vam v tejto chvili neviem odpovedat. Mozem Vam vsak ponuknut moznost pozriet na tuto stranku https://www.porada.sk/ kde mozete zadat otazku zdarma. Velmi rychlo zvyknu odpovedat odbornici z pravnej oblasti a podobne

Napoleon Dažďovka: (15:28) a vy ste odborníčka v akých záležitostiach konkrétne ?

Napoleon Dažďovka: (15:28) ste tu nová či ?

Profesia: (15:29) Nie niesom nova. Nasa stranka profesia.sk sa zaobera prave poskytovanim sluzieb a pomoci uchadzacom a firmam.

Napoleon Dažďovka: (15:31) tak mi viete povedať prečo niektoí podnikatelia stále podvádzajú štát a nikto s tým nič nerobi ?

Napoleon Dažďovka: (15:31) napriklad že z uradu praca nahanu mladych ktorym daju dohodu na urad im napíšu sumu aby ich nevyradili z uradu a pri tom robia skoro aj každy deň, je to v súlade so zákonom ?

Profesia: (15:32) Co sa tohto tyka, posobnost nasej spolocnosti siaha na kotrolu ponuk a spolocnosti inzerujucich na nasej stranke v zavislosti od korektnosti udajov s OR/ZRSR a podobne. Aby boli ponuky realne a jednoznacne.

Napoleon Dažďovka: (15:33) no ale dost ponuk čo tu je a čo som čítal je doslova nerélanych :D

Napoleon Dažďovka: (15:33) až sa na tom musík zasmiať

Napoleon Dažďovka: (15:33) niekde hľadajú absolventov ale z praxou minimálne tri roky, ja sa ani nečudujem že dnes je taka vysoka nezamestnanosť

Profesia: (15:34) Ak mate nejaku konkretnu, ktoru by sme podla Vas mohli preveri, kludne nam ju zaslite na [email protected] a radi na to pozrieme. Ak uchadzac ma adekvatne pripomienky podlozene pripadne, a zasle nam ich, situaciu vieme riesit ihned.

Profesia: (15:35) Co sa tyka absolventov s praxou je to mozne. Prikladom su uchadzaci z radov IT specialistov, ktori si bezne popri skole privybrabaju programovanim, cim zaroven ziskaju prax, teda realne su po skonceni absolventmi s praxou :)

Napoleon Dažďovka: (15:35) ja som neni uchádzač :) ja len píšem čo som videl v niektorých inzerátoch

Profesia: (15:35) V poriadku. Mozem Vam este s niecim pomoct?

Napoleon Dažďovka: (15:35) neviem , vy viete ?

Profesia: (15:36) Zial nedisponujem jasnovideckymi znalostami :) Ocenim, ak mate otazku, aby ste sa opytali.

Napoleon Dažďovka: (15:36) dobre tak ako sa máte no ?

Profesia: (15:37) Dobre dakujem

Profesia: (15:37) A vy?

Napoleon Dažďovka: (15:38) a celkom fajn, slniečko nám svieti :) ale chladno je a vy píšete z Ba či z iného mesta ?

Profesia: (15:39) Ano pekne je, len mierne zamracene. Centralu mame v Bratislave. Mozem Vam v tomto pripade zodpovedat este nejake otazky tykajuce sa nasho portalu profesia?

Napoleon Dažďovka: (15:40) áno, z akými spoločnosťami máte zmluvu o sprosredkovaní ?

Profesia: (15:41) Celkom si asi nerozumieme, no my sa nezaoberame priamym sprostredkovanim zamestnania. My poskytujeme priestor na ansej stranke na inzerciu ponuk firiem a zaroven pre uchadzacov, aby si pracu nasli

Napoleon Dažďovka: (15:41) no tak a čo z toho máte ? ved Vás musia z niečoho platiť

Profesia: (15:42) Fungujeme trosku inym sposobom :) Spolocnosti na zaklade cennika mozu vybrat a nasledne vyuzivat sluzby. Pre uchadzacov su sluzby zdarma.

Napoleon Dažďovka: (15:43) ďakujem za odpovede na otázky :)

Napoleon Dažďovka: (15:43) máte na mňa Vy ešte nejakú otázku ?

Profesia: (15:44) Mna zaujima, preco mate nick napoleon dazdovka?

Napoleon Dažďovka: (15:44) to neni nick

Napoleon Dažďovka: (15:45) Vy máte tiež Zuzka :)

Profesia: (15:46) Ano, lebo je to moje prave meno.

Napoleon Dažďovka: (15:47) aj moje

Napoleon Dažďovka: (15:48) stavíme sa ?

Napoleon Dažďovka: (15:48) povedzte o čo :)

Profesia: (15:48) Pekne a zaujimave. Tak Vam dakujem za uprimnost. Mozem este nejako pomoct?

Napoleon Dažďovka: (15:49) no neviem milá slečna či pani :) už asi nie všetko ste mi povedali čo ste mali na srdiečku Vy aj ja :) ostáva mi len zaželať Vám príjemný a ničím nerušený deň a šťastnú cestu domov :)

Profesia: (15:49) dakujem, podobne :)

Profesia: (15:49) Prajem Vám krásny deň.

Profesia: (09:41) Dobry den, ako Vam mozem pomoct pri praci s nasou strankou www.profesia.sk?

Uchadzac: (09:42) mozem sa nieco spytat sukromne aj

Profesia: (09:42) neviem co konkretne by ste sa chceli opytat?

Uchadzac: (09:43) len tak kolko mate rokov

Profesia: (09:44) taketo infomacie neposkytujeme

Uchadzac: (09:45) mozem sa spytat

Profesia: (09:46) neviem o co mate zaujem?

Uchadzac: (09:48) ste sexy ved to neni zle

Profesia: (09:48) ano, som sexy, mam dlehe nohy, blondave vlasy a usmev cislo 110

Uchadzac: (09:49) mozem ti tikat

Profesia: (09:50) ak ti nevadi ze mam 50, tak mozme

Uchadzac: (09:50) [klient ukončil komunikáciu]

plecho@profesia.sk
Peter Plecho
Špecialista zákazníckej podpory
Profesia spol. s r.o.
Supporťák, podnikateľ a hudobník z Petržalky, ktorého všetci prezývajú Plexo. Bloguje o kontakte s uchádzačmi o prácu – v ich vlastnom záujme, ale svojským štýlom „čo na srdci, to na klávesnici“.
Všetky články autora

2 komentáre

  1. Pridal: Stanislav | 11. decembra 2014 20:52
    Odpovedať

    Prial by som si album Manuál :)

  2. Pridal: Hosting | 21. decembra 2016 01:58
    Odpovedať

    Pokial vyuzivate zvyhodnenu cenu pocas obdobia viazanosti a zmluvu vypoviete, vypovedna doba zacne plynut vzdy az po skonceni viazanosti. Preto vzdy pocitajte s vypovednou lehotou navyse. Toto obdobie vyplyva zo zakona a nie je v moci poskytovatela zrusit ho.

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook