Blog Profesia.sk
júl
28

Zamakaj počas leta na svojom rozvoji a #PrekonajSa

Autor: | Kategórie: Motivácia a rozvoj, Zákulisie Profesie | Značky: , ,
Zamakaj počas leta na svojom rozvoji a #PrekonajSa
Využite leto na získanie nových návykov v Profesia office výzve. Jednoduché úlohy na každý pracovný deň, ktoré môžu nakopnúť aj vašu kariéru. #PrekonajSa

Leto. Obdobie počas ktorého výrazne klesá pracovný výkon vo väčšine firiem. Vonku je teplo, v kanceláriách zima, kolegovia sú na dovolenke. A aj telefóny zvonia menej, pretože klienti sú tiež na dovolenkách. Hovorí sa tomu uhorková sezóna (ak by ste chceli vedieť prečo uhorková sezóna, tak na konci článku to zistíte).

V Profesii sme sa rozhodli toto obdobie stráviť trochu efektívnejším spôsobom a august využiť na naštartovanie našich kolegov. Pripravili sme pre nich letný office challenge o zaujímavé ceny. Najmä im však chceme ukázať, aké pozitívne je niekedy prekonanie seba samého. A vy môžete tím Profesie poraziť, prijmete našu výzvu?

#profesia #prekonajsa

Keď Charles Duhigg písal knihu Sila zvyku, pravdepodobne netušil, že v Profesii sa rozhodneme zvyky našich kolegov mierne naštrbiť. Chceme, aby počas augustových pracovných dní vyšli zo svojej zóny pohodlia a zvykov a urobili niečo INAK. Jednoducho aby sa prekonali. Aby malou zmenou jedného návyku vypadli zo svojho stereotypu a zároveň, aby získali novú zručnosť. 22 úloh, ktoré sme pre našich kolegov pripravili, má pomôcť rozvoju ich komunikačných i vodcovských zručností, podporiť tímovosť, kolegialitu, a to všetko s trochou gamifikácie.

Ako bude letná challenge prebiehať?

Jednotlivé výzvy zverejníme na sociálnych sieťach, vždy jeden deň pred samotnou výzvou o 14:00. Úlohu je možné splniť do polnoci nasledujúceho dňa. Zapojiť sa môže účastník viacerými spôsobmi:

  • Zverejnením fotografie alebo videa s hashtagom #PrekonajSa na svojom vlastnom profile na Instagrame alebo Facebooku
  • Zverejnením fotografie alebo videa s hashtagom #PrekonajSa na facebookovom alebo instagramovom profile Profesia
  • Zverejnením fotografie alebo videa s hashtagom #PrekonajSa v komentári pod konkrétnou výzvou.

Víťazov jednotlivých cien vyberieme prostredníctvom lotérie zo všetkých príspevkov označených #PrekonajSa. Čím viac výziev súťažiaci prijme, tým väčšiu šancu má na výhru.

Porazte tím Profesie!

Výzvu vyhlasujeme ako verejnú a bude pre nás zaujímavé sledovať, či sa nájdu aj súťaživí jednotlivci, celé tímy alebo dokonca spoločnosti, ktoré sa rozhodnú pridať a možno aj poraziť Profesiu v množstve zrealizovaných výziev. Jediné, čo musíte v takom prípade urobiť, je publikovať fotografiu alebo video z úspešne realizovanej výzvy, ale okrem hashtagu #prekonajsa tam pridať aj #menofirmy.

Čo vy na to? Pridáte sa? Štartujeme už 1. augusta na tejto stránke eventu.

Vysvetlenie z úvodu

Uhorková sezóna je označenie pre obdobie pracovného roku, kedy sa deje minimum udalostí. Vzniklo v minulosti a v podstate vo väčšine krajín Európy nájdete jeho ekvivalent. V prenesenom význame hovorí, že to najzaujímavejšou vecou, ktorá sa deje, je fakt, že na poliach pomaly dozrievajú uhorky.

mensik@profesia.sk
Martin Menšík
Projektový manažér Edujobs.sk, HRclub.sk a HRdays.sk
Profesia spol. s r.o.
Technológ vzdelávania, PR-kár a lektor na hranici sveta vzdelávania a trhu práce. Nezriedka ju prekročí, aby nazrel na druhú stranu. Vyskytuje sa na HR konferenciách a mudruje na školách po celom Slovensku.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook