Blog Profesia.sk
feb
13

7 výhod, ktoré prináša láska na pracovisku

Autor: | Kategórie: Pracovný život | Značky: ,
7 výhod, ktoré prináša láska na pracovisku
Je veľká šanca, že určite poznáte niekoho, kto zažil románik alebo lásku na pracovisku. Podľa prieskumu britského portálu Totaljobs, každý piaty človek stretol svojho partnera na pracovisku. Je to miesto, kde stretnete lásku častejšie ako v zoznamke, na párty či cez spoločných priateľov.

Pri príležitosti dňa svätého Valentína sme si povedali, že sa budeme venovať téme láska na pracovisku. Matematika totiž nepustí a faktom je, že s kolegami trávime viac času ako s rodinou, parterom alebo priateľmi. Či chceme alebo nie, ľudia sú emotívne tvory a zaiskriť medzi kolegami to môže kedykoľvek, možno k vám práve nastúpil nový single kolega alebo kolegyňa, alebo ste si uvedomili, že ten pravý pracuje vedľa vás už pár rokov.

Pozreli sme sa na to, aké výhody prináša románik na pracovisku:

  • Už nemusíte chodiť na online zoznamky, rande na slepo, alebo zoznamovať sa s úplne cudzími ľuďmi. Kolegu môžete jednoducho stretnúť a spoznať v kancelárii, na obede alebo na firemnej akcii.
  • Viete, že ten druhý nie je povaľač a má aspoň základnú mieru zodpovednosti a zábezpeky – veď chodí predsa do práce.
  • Máte spoločnú tému na úvod. Práca vám pomôže prelomiť počiatočné konverzačné ľady. Plynulo potom môžete prejsť na predchádzajúce zamestnania, koníčky, voľný čas a podobne.
  • Zmení sa váš postoj k práci. Začnete sa do práce tešiť, budete šťastnejší, pozitívnejší a možno vám nebudú prekážať ani nadčasy.
  • Budete mať pochopenie pre toho druhého. Ak sa jeden sťažuje na prácu, ten druhý ho dokáže pochopiť. Ak sa vám niečo podarilo, alebo vás pochválili, ten druhý bude na vás hrdý.
  • Ušetríte za cestovanie. Ak je váš vzťah už tak ďaleko, že zaspávate a budíte sa na jednom mieste, môžete využiť spoločné cestovanie do práce. Je to príjemnejšie a ekologickejšie.
  • Ak vaša firma poskytuje príspevok ku svadbe, môžete si byť istí, že ho dostanete obaja.

Zamýšľali ste sa niekedy, ako je to s láskou a vzťahmi na vašom pracovisku? Máte v práci zamilované páriky? My sme zisťovali, ako je na tom Profesia a či by si naši zamestnanci hľadali partnera medzi kolegami. Výsledky nášho prieskumu si môžete pozrieť v našej zamilovanej infografike.

infografika Profesia

belanova@profesia.sk
Lucia Belanová
Copywriter
Profesia spol. s r.o.
Venuje sa oblastiam ako PR a komunikácia, no jej najväčšou vášňou je písanie textov na tie najrozličnejšie témy. Oddychuje pri filmoch a seriáloch. Keď si potrebuje vyvetrať hlavu, rada sa túla uličkami miest, alebo chodníčkami v horách.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook