Blog Profesia.sk
sep
22

8 hlavných výhod nových životopisov na Profesii

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce, Zákulisie Profesie | Značky:
8 hlavných výhod nových životopisov na Profesii
Na Profesiu pribudla užitočná novinka, ktorá vám pomôže vytvoriť profesionálny životopis. Prinášame nové formuláre doplnené o množstvo vlastností, vďaka ktorým dobré CV na mieru dokáže na Profesii spraviť jednoducho každý. Čo všetko sa zmenilo či pribudlo?

V priemere vraj stačí šikovnému personalistovi na prvé pozretie životopisu 6 sekúnd, na základe ktorých sa rozhodne, či vás zavolá na pohovor.

Naše nové formuláre sme vystavali tak, aby sme vám aj za taký krátky čas dali možnosť vyniknúť. Novinku sme poctivo ladili, testovali a overovali u uchádzačov aj zamestnávateľov. Totálne osvieženie našich životopisov prináša týchto osem výhod.

1. Moderné vzorové šablóny

Modernejšie a krajšie vzory životopisov sme prispôsobili tak, aby vyhoveli všetkým kandidátom na rôzne typy profesií a zaujali už na prvý pohľad. Zo starých šablón zostala iba najpoužívanejšia a ostatné sme nahradili novinkami. Okrem toho chystáme k súčasným ďalšie.

Nebojte sa, ak ste mali životopis na Profesii v starej verzii, uložili sme vám ho ako PDF a môžete ho používať naďalej. Tiež sme pre všetkých automaticky vytvorili CV v novom dizajne, ktoré stačí už len skontrolovať.

2. Životopis aj z mobilu

Veľkou novinkou je plnohodnotný prístup k životopisom aj možnosť si ich vytvoriť priamo v mobile. Kdekoľvek, kedykoľvek a z akéhokoľvek smart telefónu si tak jednoducho pripravíte životopis na mieru.

3. Intuitívny formulár a náhľad životopisu počas celého tvorenia

Celým procesom tvorby životopisu vás sprevádza intuitívny formulár spolu s tipmi a radami. Ide o užitočnú pomôcku, vďaka ktorej budete vedieť odprezentovať vaše minulé zamestnania, vzdelanie aj rôzne zručnosti a úspechy tak, aby ste zaujali personalistu.

Všetky časti životopisu, ktoré je potrebné vyplniť, uvidíte prehľadne na ľavej strane monitora počítača (v mobile po rozkliknutí menu). Tiež si po celý čas budete môcť cévečko kontrolovať v náhľade, aby ste videli, ako vaše doplnené informácie vyzerajú priamo v šablóne.

4. Rozšírená možnosť zadávania zručností

Vaše zručnosti a ich úroveň sú jednou zo základných vecí, ktoré si náborári všímajú. V novom formulári sme preto rozšírili možnosť zadávania úrovne zručností. Viete vďaka tomu uviesť, či ste napríklad v Exceli úplný začiatočník, začiatočník, mierne pokročilý, pokročilý alebo expert.

5. Priestor pre osobné zhrnutie

Ďalšou novinkou je aj priestor na osobné zhrnutie, teda akýsi komplexný pohľad na váš pracovný život. V zahraničí je priestor na sebaprezentáciu úplne bežný, no postupne sa tento trend udomácňuje aj u nás. Pomôže vám vyniknúť a stručne, vlastnými slovami opísať silné stránky na konkrétnych príkladoch.

6. Viac verzií životopisu

Odteraz si môžete na Profesii online uložiť viac verzií vašich cévečiek a na každú pracovnú ponuku reagovať unikátnym životopisom, ktorý vás najlepšie odprezentuje podľa konkrétnych požiadaviek potenciálneho zamestnávateľa.

Ak chcete zmeniť vzhľad, fotografiu, popis alebo upraviť údaje, všetko to urobíte jednoducho na pár klikov pomocou kópie životopisu.

7. Jednoduchý preklad do cudzieho jazyka

Uľahčili sme vám prekladanie životopisu do cudzieho jazyka. Všetko, čo v životopise zadávate výberom z našej širokej databázy návrhov (ako napríklad v obrázku), vám preložíme automaticky. Sami už prekladáte len vami dopísané veci. Verziu v cudzom jazyku si viete takisto samostatne uložiť a mať ju vždy po ruke.

8. Sprístupnenie pre firmy

S pripraveným životopisom môžete rovno reagovať na ponuky práce alebo sa nechať objaviť, ak svoje cévečko sprístupnite pre firmy. Registrované a preverené spoločnosti si vás tak na základe kritérií budú vedieť vyhľadať v našej databáze, odkryť si vaše kontaktné údaje a ponúknuť vám prácu. Lepšia práca si vás tak doslova môže nájsť sama (v niektorých prípadoch aj taká, ktorú firma ešte nezverejnila).

Pri sprístupnení môžete označiť, aká konkrétna firma (alebo firmy) si váš životopis nebude môcť vyhľadať. Ak napríklad nechcete, aby váš súčasný zamestnávateľ vedel, že zvažujete zmenu práce, môžete využiť túto možnosť.

nemethova-fake-user
Mojmíra Némethová
Copywriterka
Profesia spol. s r.o.
Profesionálna social media surferka a vo voľnom čase zberateľka horských výhľadov, učiteľka pozície bojovníka 2 a vyznávačka bežeckých okruhov. Keď jej zostane nejaký voľný čas, rada napíše texty na rôzne témy, ktoré ju zaujmú.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook