Blog Profesia.sk
apr
1

Akú pomoc s hľadaním práce u nás nájdu ľudia z Ukrajiny?

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce | Značky:
Akú pomoc s hľadaním práce u nás nájdu ľudia z Ukrajiny?
Vieme, že nájsť si prácu na Slovensku je pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny náročnejšie. Mnohí nerozumejú jazyku, legislatíve a prežívajú najťažšie chvíle svojho života. Chceme im v tom pomôcť, preto sme vyhľadávanie pracovných ponúk na našom portáli prispôsobili tak, aby sme im ho čo najviac uľahčili. Pozrite sa, čo sa zmenilo.

Pracovné ponuky vhodné pre ľudí z Ukrajiny

Okrem tradičných filtrov pri triedení pracovných inzerátov pribudla možnosť filtrovať konkrétne ponuky, ktoré sú vhodné aj pre odídencov z Ukrajiny. Tento filter je dostupný z hlavnej stránky Profesie a už vyfiltrované ponuky aj z priameho odkazu.

Pracovné ponuky, ktoré zamestnávatelia označili ako „Príležitosť pre ľudí z Ukrajiny“, sa zobrazia po použití tohto filtra. Firmy tak dávajú najavo, že sú otvorené zamestnať človeka napríklad s jazykovou bariérou alebo s rizikom, že sa o pár mesiacov vráti domov na Ukrajinu. Ide pritom o rozmanité pozície vo firmách lokálnych i medzinárodných prakticky po celom Slovensku.

Jeden portál združuje pracovné ponuky pre ľudí z Ukrajiny na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku

V spolupráci s najväčšími českými pracovnými portálmi sme pripravili nový web, ktorý je agregátom pracovných ponúk vhodných pre ľudí z Ukrajiny a to nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike a v Poľsku. Nájdete ho na www.workania.eu a neustále pracujeme na jeho vylepšovaní.

Dôležité informácie pri hľadaní práce

Vytvorili sme špeciálnu ponuku, kde sme zhrnuli všetky dôležité informácie o možnostiach práce na Slovensku. Nájdete tu podmienky legálnej práce vďaka štatútu dočasného útočiska, dôležité telefónne čísla a odkazy na inštitúcie, ktoré poskytnú bližšie usmernenia.

Ľuďom z Ukrajiny tu radíme, kde si môžu vytvoriť životopis, ako reagovať na konkrétne ponuky alebo si nastaviť zasielanie ponúk na email. Na záver je možné vyplniť dotazník o pracovných preferenciách s kontaktnými informáciami. Tieto údaje budeme využívať na ďalšie informovanie o novinkách a formách pomoci.

Aby sa ľudia z Ukrajiny ľahšie zorientovali

Na webe Profesie sme implementovali automatický preklad do ukrajinčiny. Pre tých, ktorí neovládajú slovenčinu, angličtinu, nemčinu či maďarčinu (štandardné jazykové verzie Profesie), bude jednoduchšie sa v ponukách práce zorientovať. Keďže ide o strojový preklad pomocou služby Google translate, prosíme o trpezlivosť pri prípadných nezrovnalostiach.

Ukrajinský preklad dostal aj platový portál Platy.sk, kde si môžu ľudia, ktorí nepoznajú slovenský trh práce, jednoducho overiť , či je plat, ktorý im ponúka slovenský zamestnávateľ, adekvátny a férový.

Na support oddelení máme nových kolegov, na ktorých sa môže každý obrátiť už aj v ukrajinskom jazyku. Zriadili sme tiež bezplatnú infolinku na telefónnom čísle 0800 202 202, ktorá funguje každý pracovný deň od 8:00 do 17:00. K dispozícii tiež zostáva email [email protected] a zo zahraničia sa s nami môžete spojiť na +421 2 2101 5202.

Vytvorenie a zverejnenie životopisu v databáze

Všetci záujemcovia o prácu si môžu na Profesii bezplatne vytvoriť životopis a zverejniť ho v databáze. Ľudia z Ukrajiny si v ňom navyše môžu označiť, že majú štatút dočasného útočiska, a teda povolenie pracovať. Takéto životopisy majú v databáze špeciálne označenie a firmy k nim majú prístup zadarmo. Formulár na tvorbu životopisu má takisto strojový preklad do ukrajinčiny.

gemzova-fake-user
Elena Gemzová
Copywriterka
Profesia spol. s r.o.
S nadšením píše dlhé články z oblasti personalistiky aj práva. Doma je v témach motivácie, realizácie vlastného potenciálu a zladenia priorít pracovného a mimopracovného života. Hlavu čistí behom a baterky dobíja diskusiami s priateľmi.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook