Blog Profesia.sk
sep
24

Firmy majú veľa možností pre ŤZP ľudí a ani o tom nevedia (podcast)

Autor: | Kategórie: Podcasty | Značky: ,
Firmy majú veľa možností pre ŤZP ľudí a ani o tom nevedia (podcast)
Prečo by malo zdravotné znevýhodnenie automaticky predstavovať problém pri hľadaní práce? Túto otázku si pred pár rokmi položila Anka Podlesná, ktorá má za sebou množstvo úspešných spojení otvorených firiem a ŤZP ľudí odhodlaných pracovať. Vypočujte si v podcaste, ako by malo vyzerať zamestnávanie zdravotne znevýhodnených ľudí na Slovensku.

V rozhovore sa dozviete, ako si Anka predstavuje fungujúce zamestnávanie ŤZP ľudí na Slovensku, ale aj to, čo tomu aktuálne bráni. Naša odborníčka vysvetľuje, že sa stretáva s tým, ako verejnosť považuje ponúknutie pracovného miesta takýmto ľuďom za istý druh charity.

Ankina filozofia je však iná. „Nejde o charitu, ide o podanie príležitosti a následne dobre odvedenú prácu a veľký prínos,“ vysvetľuje.

Rozhovor s Ankou Podlesnou, CSR manažérkou Profesie, sme nahrávali v auguste pred jej odletom na ročnú odbornú stáž do USA. Získala tam Fullbrightovo štipendium na Michigan State University, kde sa dnes venuje získavaniu poznatkov v téme začleňovania ľudí so špecifickými potrebami na trh práce.

Vypočujte si jej zaujímavé poznatky z praxe.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts a Anchor.

 

 

 

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook