Blog Profesia.sk
máj
23

Uľahčite si hľadanie práce s kontom na Profesia.sk

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce, Zákulisie Profesie | Značky: , ,
Uľahčite si hľadanie práce s kontom na Profesia.sk
Hovorí sa, že hľadanie novej práce je práca na plný úväzok. Pre mnohých je toto tvrdenie každodenná realita. Povieme vám, ako si hľadanie práce urýchliť a zjednodušiť.

Na Profesia.sk môžete okrem vyhľadávania pracovných ponúk, mať aj svoje vlastné konto. Je to praktický nástroj, ak si prácu hľadáte aktívne a potrebujete ju získať čo najrýchlejšie, alebo ste pomerne spokojne zamestnaní, no ste zvedaví, či by sa pre vás nenašlo niečo lepšie. Vďaka kontu na Profesia.sk získate prístup k vychytávkam, ktoré vám vedia ušetriť čas pri hľadaní práce a zároveň budete mať všetky pozície, na ktoré ste reagovali alebo chcete reagovať pod kontrolou.

Viete, čo všetko s vlastným kontom na Profesia.sk dokážete?

1.Vytvoríte si životopis za 15 minút a zverejníte ho v databáze životopisov

Prvým krokom, k naštartovaniu vašej cesty za novou prácou, je vytvorenie životopisu. Môžete si vybrať jednu z piatich štruktúrovaných šablón. Následne len vyplníte všetky potrebné údaje.

Chcete si byť istí, či jednotlivé políčka vypĺňate správne? Pozrite si krátky video návod ako si vytvoriť životopis za 15 minút. Takto vytvorené CV-čko si môžete stiahnuť ako PDF, alebo ním jedným kliknutím reagovať na ponuky. Aby ste si boli istí, že mu nič nechýba, pozrite sa na hodnotenie kvality životopisu. Odporučí vám, ktoré položky je vhodné doplniť.

vytvorenie životopisu

Najväčšou výhodou životopisu vytvoreného na Profesia.sk je, že ho môžete zverejniť v databáze. Majú do nej prístup iba registrovaní zamestnávatelia, ktorí hľadajú zamestnancov na otvorené pozície vo svojej spoločnosti. To znamená, že to môže byť aj na pozície, ktoré nemajú zverejnené na webe. Denne si databázu životopisov prezerá viac ako 600 zamestnávateľov, ktorí si vhodných kandidátov filtrujú podľa požadovaných kritérií. Personalisti vidia váš životopis anonymizovane a vaše osobné údaje si môžu odkryť až pri záujme kontaktovať vás s pracovnou ponukou.

databáza životopisov

Pár rád, ako môže byť váš životopis atraktívnejší:

  • Ak máte v životopise uvedený očakávaný plat, zvýšite svoju šancu na kontaktovanie až o 37 %.
  • Čím lepšie zapadáte do profilu pracovnej pozície, tým je väčšia šanca, že vás personalisti oslovia. Je lepšie, ak viete v životopise ukázať vaše skúsenosti v podobných oblastiach, ako keď máte veľké množstvo skúseností v rôznych a nesúvisiacich oblastiach.
  • Nájdite pár kľúčových slov pre pozíciu, na ktorej chcete pracovať a použite ich vo vašom životopise – dobrou inšpiráciou pre kľúčové slová môžu byť napríklad pracovné ponuky zverejnené na Profesia.sk.

2.Uložíte si všetky dokumenty na jedno miesto

Sekcia dokumenty slúži ako vaša osobná zložka so všetkým, bez čoho sa pri hľadaní vysnívanej práce nezaobídete. Všetko nájdete na jednom mieste a môžete sa k tomu dostať cez počítač, telefón alebo tablet. Uložte si nielen životopis a motivačný list, ale aj certifikáty z absolvovaných školení a kurzov či fotografiu. Keď budete reagovať na pracovnú pozíciu vhodné dokumenty si nahráte priamo z vášho konta.

3.Môžete dostávať zaujímavé pracovné ponuky emailom

Šetrite svoj drahocenný čas tým, že si budete prezerať len pracovné ponuky, ktoré sú pre vás zaujímavé. V sekcii Pracovné ponuky emailom si nastavíte vlastné kritériá, podľa ktorých sa vám budú ponuky filtrovať. Vyberte si miesto práce, pracovnú oblasť, pracovnú pozíciu, vzdelanie a ďalšie kritériá a nechajte si ponuky, ktoré sa vám hodia, posielať na vašu emailovú adresu. E-mail si môžete pozrieť kdekoľvek a kedykoľvek, žiadna ponuka vám tak neujde.

pracovné ponuky emailom

4.Odložíte si vybrané ponuky na neskôr

Ďalšou výhodou vášho konta na Profesia.sk je, že ak nestíhate na ponuku reagovať ihneď, nevadí. V zozname ponúk si pri vybranej položke stačí kliknúť na Uložiť pracovnú ponuku a tá sa vám automaticky uloží do vášho konta pod sekciu Vybrané ponuky. Takto sa k tým zaujímavým môžete kedykoľvek vrátiť a nemusíte ich znova vyhľadávať v mori ostatných. Ak sa náhodou bude blížiť termín ukončenia ponuky, budeme vás o tom informovať.

uložiť pracovnú ponuku

Presvedčili sme vás? Ak áno, svoje konto môžete mať už za pár sekúnd registráciou na stránke Profesia.sk. Pustite sa do jeho napĺňania obsahom a následne do efektívneho hľadania vašej vysnívanej práce. Držíme palce. Ak konto už máte vytvorené, napíšte nám, ako ste s ním spokojní.

belanova@profesia.sk
Lucia Belanová
Copywriter
Profesia spol. s r.o.
Venuje sa oblastiam ako PR a komunikácia, no jej najväčšou vášňou je písanie textov na tie najrozličnejšie témy. Oddychuje pri filmoch a seriáloch. Keď si potrebuje vyvetrať hlavu, rada sa túla uličkami miest, alebo chodníčkami v horách.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook