Blog Profesia.sk
feb
9

Ako chudoba marí deťom sny do budúcnosti? (podcast)

Autor: | Kategórie: Podcasty | Značky:
Ako chudoba marí deťom sny do budúcnosti? (podcast)
Ľuďom stále viac záleží na svojom okolí. Toto sa podľa štatistík Profesie prejavuje aj v našom pracovnom živote. Čoraz častejšie totiž vyhľadávame zamestnávateľov, ktorí sa angažujú v témach spoločenskej zodpovednosti. Vypočujte si podcast s Pavlom Hricom, spoluzakladateľom neziskovej organizácie Cesta von.

Firmy a jednotlivci môžu podporovať občianske združenia, ktoré vznikli na to, aby riešili dôležité a zanedbávané témy. Takouto neziskovou organizáciou je aj Cesta von, ktorá pomáha ľuďom na hranici chudoby v osadách a iných mestách.

Jej spoluzakladateľ Pavol Hrica nám zdôraznil, že výsledky ich práce potvrdzujú, že dôvodom nedostatočných školských výsledkov detí z takéhoto prostredia je práve chudoba. V projekte Omama vytvárajú lepšie podmienky práve deťom, ktorým sa takto snažia zlepšiť možnosti v budúcnosti.

Pavel nám porozprával o fascinujúcich výsledkoch svojej práce. Organizácia stihla za štyri roky pôsobenia pridať aj ďalšie tri projekty, ktoré pomáhajú ľuďom v učení slovenčiny či v hľadaní cesty, ako sa zbaviť dlhov či iných ťažôb, ktoré často trápia ľudí z tohto prostredia. Pavel v podcaste navyše prezradil, ako môže v týchto otázkach pomôcť každý jeden z nás.

Podcast si môžete vypočuť aj na Google Podcasts a Apple Podcasts.

 

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook