Blog Profesia.sk
dec
21

Ako sa robí pouličná hudba profesionálne? (podcast)

Autor: | Kategórie: Podcasty | Značky:
Ako sa robí pouličná hudba profesionálne? (podcast)
Čomu sa najviac teší muzikant, ktorý prichádza na ulicu a začne hrať pre ľudí? Radovan Hanko nám porozprával, ako ho niekedy zarazí, keď mu človek hodí zbytočné medené centy. Prečo? Vypočujte si v podcaste.

Radovan nám vysvetlil, že on na verejnosť neprichádza žobrať, ale snaží sa rozveseliť ľudí. Od okoloidúcich nepýta hotovosť, omnoho viac ho teší, keď vidí, že jeho vystúpenie zaujalo a prinieslo radosť.

Hudobník nám porozprával o pravidlách pouličného vystupovania, ktoré sa označuje slovom busking. V komunite umelcov platí, že človek by si nemal jedno miesto obsadiť na celý deň, mal by zvoliť hlasitosť, ktorá sa hodí do daného prostredia a tiež aktívne neprosiť o finančnú podporu.

Radovan si vyskúšal hrať na ulici v Kanade, jeho najnovšie skúsenosti sú ale aj z menších slovenských miest. Ako na tento druh umenia reagujú ľudia? Hudobník nám porozprával, ako sa cíti, keď mu okoloidúci začnú kaziť vystúpenie falošným spevom a vyzdvihol svoje najkrajšie zážitky. Čo by sa zišlo vedieť ľuďom, ktorí rozmýšľajú, že to skúsia tiež? Všetko sa dozviete v našej špeciálnej predvianočnej časti.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts a Anchor.

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook