Blog Profesia.sk
apr
30

Ako sa zo slovenskej osemnástky stala európska femme fatale

Autor: | Kategórie: Zákulisie Profesie | Značky: ,
Ako sa zo slovenskej osemnástky stala európska femme fatale
Dve adoptívne rodiny, sťahovanie do troch krajín a milióny zákazníkov. Čo všetko ste v osemnástich mali za sebou vy?

Celý príbeh začal v roku 1997, keď sa ako jeden z produktov webovej agentúry ui42 zrodila webstránka Profesia.sk. Na svet sa zapýtala prirodzene, cítila, že medzi kopou inzertných tlačovín, v ktorých sa práca nehľadá ľahko, ju už celkom treba. A tak vznikol prvý pracovný portál na Slovensku, kam jeho „otec“ Dalibor Jakuš začal zhromažďovať pracovné inzeráty.

Prvú pracovnú ponuku zverejnil na Profesia.sk Slovenský hydrometeorologický ústav a po ňom sa odvážili aj ďalší inzerenti. Dodnes ich bolo vyše 70 tisíc, ktorí za tie roky využili služby Profesie a priniesli na pracovný trh množstvo pracovných príležitostí – cez portál Profesia.sk až neuveriteľných 1,2 milióna!

Profesia, 1998, home page

Vizuál stránky Profesia.sk v roku 1998

 

Pri takom množstve pracovných ponúk na seba nenechali čakať ani užívatelia stránky, ktorých sa dodnes zaregistrovalo 1,8 milióna a až dve tretiny z nich do databázy pridali svoj životopis. Neverili by ste, ale niektorí užívatelia majú profil na Profesia.sk už 18 rokov a vedú svoju kariéru ruka v ruke s Profesiou. Nie nadarmo sa vraví, že prvé lásky vydržia najdlhšie. :)

Úprimne, v začiatkoch však nikto netušil, kam to Profesia.sk dotiahne. Len Dalibor cítil, že táto mladá dáma má potenciál. Projekt teda vyčlenil a v roku 2000 založil samostatnú spoločnosť Profesia, spol. s r.o. Krátko na to som do firmy prišla aj ja a videla Profesiu robiť prvé neisté krôčky. V roku 2005 však nastúpila do školy veľkého biznisu, keď sa stala dcérou britskej mediálnej skupiny DMGT.

Profesia, 18, narodeniny, torta, Ivana Molnárová

Krájanie ostužkovanej narodeninovej torty k osemnástke

 

Zo slovenského zrazu Profesia získala doslova svetový uhol pohľadu a učila sa pozerať na trh a svoje produkty globálne. Odvážne vstúpila do Maďarska a Českej republiky, určovala si prvé méty a formovala vízie.

Prišiel ale rok 2008 a s ním (pubertálna) kríza, ktorá s Profesiou poriadne oplieskala. Ako to ale býva, mladosť – pochabosť, Profesia využila krízu vo svoj prospech a namiesto plaču nad rozliatym mliekom začala intenzívne pracovať na mnohých produktoch, ktoré dnes dopĺňajú portfólio pracovného portálu Profesia.sk. Veľtrh práce Profesia days, platforma pre HR profesionálov HRclub.sk a konferencia HR days, platové prieskumy dnes až v desiatich európskych krajinách…

Profesia, 18, narodeniny, milniky, zalozenie

Galéria najväčších míľnikov za 18 rokov existencie Profesie

 

Po týchto turbulentných rokoch si musel „otec“, zakladateľ a riaditeľ Profesie Dalibor Jakuš trochu oddýchnuť, pretrhol teda pupočnú šnúru a veľkú dôveru, za ktorú som mimoriadne vďačná, som dostala ja. Môj materinský cit preverila ďalšia zmena majiteľa, keď sa Profesia v roku 2012 stala súčasťou medzinárodnej mediálnej skupiny Alma Media s množstvom ďalších jobportálov. Profesia.sk tak získala novú rodinu, vďaka podpore ktorej dnes môže do dospelosti vykročiť istým krokom.

A za to všetko nesmierne ďakujeme!

Ďakujem desaťtisícom klientov, ktorí nám neustále kládli zvedavé otázky a my sme na ne hľadali odpoveď v zmysle nášho hesla, že všetko sa dá. A bez ktorých by uchádzači nemali možnosť budovať svoju kariéru a plniť si sny. Na oslave narodenín sme preto vyhlásili All stars tím 18 najužitočnejších hráčov, ktorí nás za celú existenciu sprevádzali a boli s nami v zlomových chvíľach.

Profesia, 18, narodeniny, All stars team

All stars team hviezdnych klientov za 18 rokov spolupráce s Profesiou

 

Ďakujem takmer dvom miliónom registrovaných užívateľov za to, že využívajú stránku Profesia.sk a za 18 rokov jej existencie poslali dohromady približne 35 miliónov reakcií na pracovné ponuky. Vy ste hviezdami všetci, pretože s odvahou beriete osud do svojich rúk a budujete si kariéru podľa vlastných predstáv.

A ďakujem aj celému tímu spoločnosti Profesia, bez ktorého by sme nedospeli k magickej hranici dospelosti. Tá si v prípade každej osemnástky zaslúži poriadnu oslavu, preto sme Profesii a dlhoročným partnerom pripravili (netradične jarnú) stužkovú. Bolo všetko – oznamká, stužkovanie, kultúrny program, tablo, obleky, kravaty, dievčatá zmenené šatami na dámy aj prvý dospelácky panák. :)

Profesia, 18, narodeniny, tablo

Tablo „triedy“ Profesia

 

Interne si ešte darujeme komornejšiu oslavu v kruhu kolegov a našich rodín a dávame si tiež predsavzatie nesklamať a byť stále lepší. Lebo dospelosť, to je kopec právomocí, ale aj zodpovednosť a veľký záväzok do budúcnosti.

Všetky míľniky v histórii Profesie si môžete pozrieť v časovej osi.

Foto: Tomáš Halász

molnarova@profesia.sk
Ivana Molnárová
Výkonná riaditeľka
Profesia spol. s r.o.
Rodená východniarka, študovaná matfyzáčka, dvojnásobná mama, vášnivá bežkyňa a TOP žena slovenského biznisu. Cez jej blogy nakuknete do kuloárov Profesie a slovenského trhu práce.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook