Blog Profesia.sk
aug
5

Reč Jima Carreyho vás prinúti chcieť zmeniť váš život ešte dnes

Autor: | Kategórie: Motivácia a rozvoj | Značky:, ,
Nikdy by ste si netipli, že herec Jim Carrey, známy najmä ako šialený komik, je aj talentovaný inšpiratívny rečník. Jeho promočná reč plná motivujúcich myšlienok vás rozosmeje aj dojme.

Koncom mája získal hollywoodsky komik Jim Carrey na Maharishi University of Management v americkom štáte Iowa čestný doktorát z umenia. Pri preberaní titulu dostal priestor aj na slávnostný príhovor, ktorým všetkým prítomným vzal reč. Herec, ktorý je vďaka svojim rolám publiku známy skôr ako absolútny magor, vložil do svojho prejavu neuveriteľne silné posolstvo.

Herec v úvode dostáva publikum niekoľkými vydarenými vtipmi, čím absolútne zaháňa i to najmenšie podozrenie, že jeho reč by mala byť akokoľvek seriózna, nie to ešte inšpiratívna. No akonáhle v polovici prejavu začína spomínať otca, je jasné, že za jeho slovami sa skrýva kus vlastného života. Šialený detektív Ace Ventura či nezabudnuteľný Lloyd z Blbý a blbší dokázal, že je nielen vynikajúci zabávač, ale čestný titul si zaslúži aj za svoj ľudský rozmer. V príhovore plnom človečiny, ktorý si môžete pozrieť vo videu vyššie, odzneli aj tieto myšlienky:

„Môžete zlyhať v tom, čo nechcete robiť, preto tak isto môžete využiť šancu robiť to, čo milujete.“

 „Strach bude vždy hráčom vo vašom živote, ale vy rozhodujete, akým silným. Môžete stráviť celý život predstavovaním si duchov a obavami o svoju budúcu cestu. Ale všetko, o čo kedy pôjde, je to, čo sa deje práve tu a aké rozhodnutia urobíme v tejto chvíli.“

„Efekt, ktorý máte na ostatných, je tá najhodnotnejšia mena, aká existuje.“

„Tak veľa z nás si z praktických dôvodov vyberá cestu strachu. To, čo skutočne chceme, sa zdá nemožné dosiahnuť a absurdné očakávať, takže sa nikdy neodvážime o to vesmír požiadať. Vravím vám: ja som dôkazom, že o to vesmír môžete poprosiť! …A ak sa vám to nesplní hneď, je to len preto, že vesmír je príliš zaneprázdnený plnením mojich žiadostí. :)“

Pozrite si video, prípadne si prečítajte celý prepis Carreyho prejavu v angličtine.

babulicova@profesia.sk
Dominika Babulicová
Produktová marketingová špecialistka
Profesia spol. s r.o.
Idealistka, ktorá sa snaží robiť svet lepším cez dobré texty a dobro(voľníctvo). Z médií presedlala na online marketing. Najčastejšie bloguje o motivácii, úspechu, produktivite a hľadaní práce.
Všetky články autora

3 komentáre

  1. Pridal: David | 6. augusta 2014 14:05
    Odpovedať

    Ahoj Domi, díky moc za sdílení skvělýho videa s Jimem!

  2. Pridal: Alex | 18. augusta 2014 17:39
    Odpovedať

    Vyborne ! :D

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook