Blog Profesia.sk
apr
29

Návrat do pracovného kolotoča po rodičovskej dovolenke s Pracujúcimi mamami (podcast)

Autor: | Kategórie: Podcasty | Značky: ,
Návrat do pracovného kolotoča po rodičovskej dovolenke s Pracujúcimi mamami (podcast)
Materskú či rodičovskú dovolenku dnes stále mnohí vnímajú ako kariérnu brzdu. Iniciatíva Pracujúce mamy sa usiluje o to, aby sa takéto myslenie konečne zmenilo a aby to firmy, ale aj mamy, ktoré sa vracajú do práce, vnímali ako príležitosť, ktorá sa oplatí. Vypočujte si rady Terky Mihálikovej, HR špecialistky, matky dvoch dievčat a spoluzakladateľky iniciatívy Pracujúce mamy.

Aj vy ste už počuli, že zo ženy na materskej sa stáva skúsená manažérka, koučka a špecialistka na time management alebo ste tento prerod sama na sebe spozorovali? Nie sú to len reči, mnohé ženy počas obdobia raného materstva a svojej kariérnej pauzy získavajú nové zručnosti, vzdelávajú sa a často zistia, že chcú pracovať v úplne inej oblasti, než v ktorej sa realizovali predtým.

Iniciatíva Pracujúce mamy sa snaží poukazovať práve na tieto pozitíva, ktoré so sebou materská a rodičovská dovolenka prinášajú. Zamestnávatelia, ale aj mamy tak môžu jednoduchšie nájsť kompromis a ťažiť z výhod, ktoré zamestnávanie mám prináša.

Je pochopiteľné, že v momente, keď sa blíži návrat do pracovného kolotoča po rokoch strávených s malým človekom, prichádzajú aj obavy a pochybnosti. Prioritou číslo jedna by sa však malo stať nájdenie takej práce, ktorá umožní čo najlepšie skĺbenie pracovného života a starostlivosti o maloleté dieťa bez toho, aby ste museli „podliezať“ svoje schopnosti.

O tom, aké máte možnosti a ako tieto témy otvoriť na pohovore alebo už v životopise, sme sa rozprávali s Terkou Mihálikovou.

V podcaste si vypočujete:

  • Ako na materskú dovolenku pozerať a ako sa vnútorne nastaviť ešte predtým, než sa začnete obzerať po pracovných inzerátoch,
  • ako sa odborne rozvíjať a prečo si nenechávať hľadanie práce na poslednú chvíľu,
  • po akých pozíciách sa najčastejšie matky vracajúce sa do pracovného života obzerajú,
  • ako komunikovať a odprezentovať svoje nadobudnuté schopnosti personalistovi,
  • či uvádzať alebo neuvádzať rodičovskú dovolenku v životopise a kedy a ako túto tému počas pracovného pohovoru otvoriť.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších podcastových aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts a Anchor.

 

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook