Blog Profesia.sk
máj
20

Prečo je v záujme všetkých, aby zdravotne znevýhodnení ľudia dostali viac príležitostí uplatniť sa? (podcast)

Autor: | Kategórie: Podcasty | Značky: ,
Prečo je v záujme všetkých, aby zdravotne znevýhodnení ľudia dostali viac príležitostí uplatniť sa? (podcast)
Život Mariána Ligdu sa do roku 2005 uberal smerom k profesionálnemu športu. Úraz chrbtice ho posadil na invalidný vozík, no ani potom neprestal žiť naplno. Dnes podniká, bicykluje, lyžuje, kajakuje, reprezentuje Slovensko v parahokeji a motivuje a pomáha ďalším ľuďom s hendikepom. V podcaste spolu s ním sme rozobrali dôležitú tému uplatňovania ľudí so zdravotným znevýhodnením.

Informácie o tom, čo treba robiť pre udržateľnosť planéty, sú stále dostupnejšie. Viete však, čo by ste mali robiť pre udržateľnosť našej spoločnosti? Marián Ligda si v minulosti vážne poranil chrbticu. Dnes podniká, motivuje a je kapitánom slovenskej parahokejovej reprezentácie.

V najnovšej časti podcastu Profesia v praxi emotívne poznamenal, že na to, aby sme mali reálne udržateľnú a šťastnú spoločnosť, potrebujeme, aby čo najväčšia časť z nej mala svoje miesto a vedela nášmu systému niečo ponúknuť. Nielen brať.

Ako môže priložiť pomocnú ruku každý z nás? Čo radí ľuďom, ktorí majú objektívne znevýhodnenie na trhu a ako hodnotí zamestnávateľov? Počúvajte náš podcast.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších podcastových aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts a Anchor.

Ak vás táto dôležitá téma zaujala a máte dodatočné postrehy či otázky, dajte nám vedieť. Osloviť vás môže náš projekt Výpomoc so srdcom, ktorý spája uchádzačov so zdravotným znevýhodnením so zamestnávateľmi.

Na webe www.sosrdcom.sk nájdete užitočné rady pre znevýhodnených ľudí, ktorí chcú začať hľadať zamestnanie a príručky pre zamestnávateľov, ktorí si nie sú istí v legislatíve.

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook