Blog Profesia.sk
feb
8

Rozhodli ste, kto sú najatraktívnejší zamestnávatelia

Autor: | Kategórie: Zákulisie Profesie | Značky: ,
Rozhodli ste, kto sú najatraktívnejší zamestnávatelia
Považujete svojho súčasného zamestnávateľa za skvelú spoločnosť, v ktorej ste spokojní? Myslíte si, že patrí medzi tie najlepšie na Slovensku? Alebo tajne snívate, aké by to bolo, keby ste pracovali v inej spoločnosti. Pozrite sa spolu s nami, ktoré firmy sa umiestnili na vrchole atraktívnosti a kvality výberových procesov vo svojich odvetviach. Aj tento rok sme na slávnostnom galavečere odovzdali ocenenia Najzamestnávateľ a RecruitRank za rok 2017.

Ktoré sú najatraktívnejšie firmy?

Anketa Najzamestnávateľ reflektuje hlasovanie verejnosti o najatraktívnejšieho zamestnávateľa. Ľudia tak môžu vybrať a dať svoj hlas firme, ktorá podľa nich vytvára férové pracovné podmienky, má dobré meno a stará sa o svojich zamestnancov. Okrem výsledkov, sme sa dozvedeli aj to, čo vplýva na spokojnosť zamestnancov, a ako sa tieto priority menia. Najdôležitejším faktorom pri hodnotení atraktivity zamestnávateľa pre ľudí v roku 2017 bolo platové ohodnotenie a benefity. Do popredia sa však čoraz viac dostáva kolektív v práci a celková atmosféra. Medzi ďalšie často spomínané faktory, na základe ktorých si ľudia vyberajú svoju vysnívanú firmu, patria silná značka, dobré meno spoločnosti a kvalitné služby a produkty.

Aktuálny šiesty ročník priniesol víťazov v 8 kategóriách.

RecruitRank hodnotí najlepšie výberové procesy

Ďalšie ocenenia, ktoré sme odovzdali, boli za najlepšie ohodnotené výberové procesy. Každý uchádzač, ktorý reaguje na pracovnú ponuku cez Profesia.sk, dostane emailom dotazník, prostredníctvom ktorého môže dať spätnú väzbu na výberový proces. Z prieskumu vieme, že najdôležitejšie informácie pre uchádzačov v pracovných ponukách sú uvedenie ponúkaného platu, dostatok informácií o náplni práce a presne uvedené miesto výkonu práce. V rámci RecruitRank hodnotenia sa uchádzačov pýtame, či spoločnosť reagovala na zaslanú žiadosť, ako komunikovala, aká bola kvalita výberového procesu, a tiež aký bol prístup konkrétneho personalistu.  Na základe týchto hodnotení sme už po desiatykrát zostavili rebríček RecruitRank Awards. Čo nás teší je, že každý rok sa nám vracia viac vyplnených dotazníkov. V tomto ročníku to bolo takmer štvrť milióna. To znamená, že ľudia sú ochotní dávať spätnú väzbu, pozitívnu aj negatívnu.

Radi by sme vedeli, čo je pre vás dôležité, aby ste boli v práci spokojní?  Vybrali by ste si menší plat a skvelý kolektív alebo vyšší plat, no s kolegami by ste si vôbec neporozumeli. Pri rozhodovaní pamätajte na to, že v práci strávime minimálne 2 000 hodín ročne, čo je v prepočte 83 dní, a teda takmer štvrtina roku.  Tešíme sa na vaše komentáre.

Pozrite sa, ako to na galavečere vyzeralo:

belanova@profesia.sk
Lucia Belanová
Copywriter
Profesia spol. s r.o.
Venuje sa oblastiam ako PR a komunikácia, no jej najväčšou vášňou je písanie textov na tie najrozličnejšie témy. Oddychuje pri filmoch a seriáloch. Keď si potrebuje vyvetrať hlavu, rada sa túla uličkami miest, alebo chodníčkami v horách.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook