Blog Profesia.sk
okt
20

Ako sa stať svetovým kuchárom a dá sa začať aj po 30tke? (podcast)

Autor: | Kategórie: Pracovný život | Značky:
Ako sa stať svetovým kuchárom a dá sa začať aj po 30tke? (podcast)
Jeho najväčšími skúsenosťami sú varenie pre arabského princa či pôsobenie v michelinských reštauráciách. Variť pritom začal úplne spontánne - po dovolenke sa v miestnej reštaurácii opýtal, či by mohol vypomáhať na pár dní. Aj takto vyzerali začiatky mladého prestížneho kuchára Filipa Ondrušeka, ktorý nám v podcaste porozprával o kariére kuchára.

Filip nám vysvetlil, ako sa dá dostať tak ďaleko po vyučovaní na hotelovej akadémii, kde robili palacinky či zásmažku. Zároveň nás upozornil, že kariéra kuchára vôbec nie je len o príprave jedla. Podľa svojich slov treba nájsť systém v hektickom prostredí, zvládať stres a určiť správny manažment.

Kuchársky umelec nám tiež prezradil, ako môže začať s touto profesiou človek, ktorý má varenie ako hobby a doteraz pracoval  v kancelárii. Treba takýmto ľuďom nejaký povinný kurz?

Táto časť podcastu obsahuje podrobný návod na to, ako začať s kariérou kuchára nielen čerstvo po škole, ale aj vo vyššom veku. Napríklad vtedy, keď človeka prestane baviť jeho doterajšie povolanie.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts a Anchor.

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook