Blog Profesia.sk
dec
14

Je motivačný list zastaralý? Pri konkrétnych pozíciách rozhoduje (podcast)

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce, Podcasty | Značky: ,
Je motivačný list zastaralý? Pri konkrétnych pozíciách rozhoduje (podcast)
Kedy treba motivačný list a pri akých pozíciách je úplne zbytočný? Aké chyby robia Slováci najčastejšie pri písaní tohto dokumentu? A kvôli čomu máme často pocit, že motivačný list je zastaraný a nepotrebujeme ho? Toto a mnohé ďalšie zaujímavosti sa dozviete v podcaste s Martinom Urgasom z personálnej agentúry Grafton.

Uchádzači píšu do motivačného listu to, čo tam nepatrí. Potom môžu mať pocit, že tento dokument je vlastne zbytočný. Aj to sú slová Martina Urgasa, ktorý pracuje ako manažér personálnej agentúry Grafton. Podľa neho je motivačný list kľúčový pri uchádzaní sa o špecializované a manažérske pozície. Výrazne môže zavážiť aj pri žiadostiach o prax.

S odborníkom sme sa pozreli na to, kde robia Slováci najväčšie chyby. Martin nám dal príklad, čo obsahoval motivačný list uchádzačky, na ktorý dodnes v dobrom spomína. Môžeme tam uvádzať osobné dôvody či je lepšie držať sa radšej pracovnej motivácie? Je ľahké prekuknúť uchádzača, ktorý napísal univerzálne vety a poslal ich viacerým spoločnostiam?

V podcaste sme si ukázali príklad bežného motivačného listu, na ktorom nám Martin vysvetlil, čo je dobré a čo nie. Okrem toho nám odpovedal na otázky, za koľko sa to dá napísať dobre a aký je optimálny rozsah. Ak budete počúvať, dozviete sa tiež, či ľudia bez písacích a štylistických znalostí môžu dať motivačný napísať niekomu inému alebo spraviť radšej video.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts a Anchor.

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook