Blog Profesia.sk
mar
12

Názvy pracovných ponúk, ktoré vyčaria úsmev na tvári

Autor: | Kategórie: Zákulisie Profesie | Značky:
Názvy pracovných ponúk, ktoré vyčaria úsmev na tvári
Recepčná, skladník, zvárač či čašník. Väčšina spoločností zvyčajne volí tradičné názvy pracovných ponúk. Nájdu sa však aj výnimky...  

Niektoré firmy prezentujú pracovné miesto ako poslanie, ďalšie ťažia z kreativity svojich personalistov, prípadne si uvedomujú, že v čase rekordne nízkej nezamestnanosti a v niektorých odvetviach až akútneho nedostatku pracovnej sily, musia uchádzačov o prácu zaujať už na samotnom začiatku výberového konania – v názve pracovnej ponuky.

V uplynulom roku zverejnili spoločnosti na Profesia.sk množstvo pracovných ponúk, ktoré zaujali tak nás, ako aj samotných používateľov stránky. Prinášame vám prehľad top desiatky inzerátov, ktorých názvy nás prinútili sa usmiať, zamyslieť a dokonca nás aj zabavili. Možno sa niektoré z nich zapíšu zlatým písmom do kroniky vtipných HR momentov ako napr. dnes už legendárna pozícia „Manažér podlahových krytín“ (rozumej upratovačka).

#10.

V niektorých hoteloch sa postarajú o vaše pohodlie, dobrý spánok, wellness či gastronomický zážitok. Sú však hotely, ktoré majú oveľa vyššie ciele a počas vášho pobytu preberajú zodpovednosť za váš osud. Tomu, samozrejme, zodpovedá aj výber personálu.

Recepčná

#9.

Hovorí sa, že dobrý obchodník predá aj deravý hrniec. Ale ak ste firma a skutočne hľadáte takého človeka, ako to len napísať do pracovnej ponuky? Jednoducho. Doslovne.

obchodník

#8.

Tím, team, oddelenie, segment, pracovná skupina, sekcia, kancelária, atď. Je množstvo spôsobov, ako môže vyzerať organizačná štruktúra firiem či inštitúcií. Ak sa však zamestnáte v jednej spoločnosti na výrobu cukroviniek, môžete sa pochváliť titulom „člen čokoládovej roty“. Pozn. práca nie je vhodná pre ľudí na diéte.

čokoládová rota

 

#7.

Česť a seriózne správanie bez podrazov sú pre niektorých zamestnávateľov natoľko dôležité, že sa o tom dozviete už z názvu pracovnej ponuky. A tiež to, že budete pracovať s mäsom.

mäsko

#6.

Lokálpatriotizmus si našiel svoju cestu aj do pracovnej inzercie. Na východe nič nie je, povedal klasik. Minimálne deti sa tam však majú kde hrať. Teda za predpokladu, že dotyčná firma pozíciu obsadila.

detské ihriská

#5.

Česká verzia Profesie za tou slovenskou nezaostala. Najmä staršie generácie si môžu myslieť, že profesia dojiča pomaly vymiera. Lenže ona nevymiera, iba sa inak volá.

Milk master

#4.

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aký je rozdiel medzi hutníctvom a huncútstvom? Že nie? Istá personálna spoločnosť to urobila za vás. A v našom rebríčku vtipných pracovných ponúk obsadila pekné štvrté miesto.

Hutníctvo

#3.

Bronzovú medailu sme sa rozhodili udeliť tak trochu mimo pravidiel. Ide o ponuku, ktorá ako jediná nebola zverejnená v roku 2018 ale len nedávno. Presvedčila nás aktuálnosť témy, do ktorej zabŕda, a čakať rok by bola škoda. Veď posúďte sami.

OPatera backendu

#2.

Nie je to tak dávno, keď sme viacerí oslávili sviatok zaľúbených – Deň Sv. Valentína. Ale pozor! Láska je síce silné puto, železné konštrukcie s ňou nezvaríte. A preto pracovná ponuka nižšie.

Konštrukcie

#1.

Tam ta da dá. A máme tu víťaza. Spomínate si na vlnu horúčav, ktorá v lete 2018 zasiahla Slovensko? Nadávali ste vtedy na svoju kanceláriu bez klimatizácie, či preklínali svoju prácu asfaltéra ciest? Možno ste v tom období navštívili Profesia.sk a natrafili na neodolateľnú ponuku práce, v ktorej vám sľubujú vychladené 12tky.

Vychladené 12stky

Lenže je tam menší háčik. Ono totiž nie je vychladená 12tka ako vychladená 12tka. V tomto konkrétnom prípade ide o 12 hodinové zmeny v studenom sklade. Tak či onak, ponuka zaujala a zareagoval na ňu nadpriemerný počet uchádzačov.

skladník

 

chocholacek@profesia.sk
Lukáš Chocholáček
Customer Support Specialist
Profesia spol. s r.o.
Lukáš pracuje na oddelení Customer Care, kde zbiera a analyzuje zákaznícke podnety. Svoje spisovateľské ambície napĺňa občasným príspevkom do Profesia blogu. Vo voľnom čase ho nájdete liezť po horách, na pive alebo pri sledovaní najnovších trendov na sociálnych sieťach.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook