Blog Profesia.sk
apr
9

Rady a tipy, ako uspieť pri hľadaní práce, ak ste 50+ (podcast)

Autor: | Kategórie: Podcasty | Značky: ,
Rady a tipy, ako uspieť pri hľadaní práce, ak ste 50+ (podcast)
Príde na pohovor a ospravedlní sa za to, že je starší. Aj takto často vyzerá stretnutie s kandidátom o prácu nad 50 rokov. Čo môžu na sebe „predať“ starší uchádzači a na čo sa zameriavať, aby držali krok s dobou? O tom, ako využiť roky na trhu práce vo svoj prospech, sme sa rozprávali s mentorkou a spoluzakladateľkou Open HR Fóra Annou Hudákovou.

Ospravedlňovanie sa za vyšší vek, obavy z pohovoru s mladším personalistom alebo v mnohých prípadoch aj dlhší čas hľadania nového zamestnania. Ak si hľadáte prácu po päťdesiatke alebo s tým ešte len začínate, možno sú vám tieto a podobné situácie dobre známe a máte obavy voči tomu, čo vás čaká, rešpekt a obavy.

Nie je sa však čoho báť. Vypočujte si podcast s bývalou HR riaditeľkou a v súčasnosti mentorkou a koučkou Annou Hudákovou, v ktorom sa rozprávame o praktických príkladoch z jej praxe, ktorými sa môžete inšpirovať.

Prvú vec, ktorú treba odstrániť a ktorá vás limituje, sú často vaše vlastné obavy. Je veľmi veľa vecí, ktoré môžete vďaka vašim skúsenostiam svojmu budúcemu zamestnávateľovi ponúknuť a vďaka ktorým môžete mať pre potenciálneho zamestnávateľa a svojich budúcich kolegov oveľa vyššiu hodnotu ako napríklad mladší konkurenční kandidáti.

V podcaste sa dozviete:

  • Ako napísať životopis a čo všetko tam (ne)treba uvádzať.
  • Ako sa správať a „predať sa“ na pracovnom pohovore, napríklad aj s mladším personalistom.
  • Ako udržať krok s dobou, rozvíjať svoje zručnosti a učiť sa nové veci.

Podcast si môžete vypočuť aj v ďalších obľúbených podcastových aplikáciách – Google Podcasts, Apple Podcasts, Anchor.

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook