Blog Profesia.sk
nov
26

Prácu si dokážete nájsť aj bez životopisu

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce | Značky: ,
Prácu si dokážete nájsť aj bez životopisu
Niektoré firmy nepotrebujú životopisy a motivačné listy, aby ponúkli uchádzačom o pracovné miesto. Potrebujú hlavne ľudí, ktorí majú chuť pracovať. Preto v Profesii dávame možnosť takýmto firmám a ľuďom reagovať na pracovné ponuky aj bez životopisu.

Ak ste si už niekedy hľadali prácu, mohlo sa vám stať, že pri niektorých pracovných ponukách vás zahltili počiatočné požiadavky. Životopis, motivačný list, žiadosť, fotografia, diplomy, ukážky prác a ešte aj vypracované tri zadania. Niektoré firmy využívajú túto metódu so zámerom, aby si už vopred vyfiltrovali uchádzačov, ktorí o dané pracovné miesto nemajú až taký veľký záujem, prípadne nie sú ochotní urobiť pár krokov navyše.

Predstavujeme novinku, vďaka ktorej sme zamestnávateľom, ktorí nepotrebujú od uchádzačov životopisy, ponúkli možnosť dostávať žiadosti bez nich. Aktuálne máme na Profesia.sk približne 260 ponúk, na ktoré je možné reagovať bez životopisu.

Ako žiadosť bez životopisu funguje?

1. Nájdite ponuku označenú modrou nálepkou – Reagujte bez životopis
2. Ak máte o ponuku záujem, kliknite na Poslať žiadosť spoločnosti.
3. Dostanete sa na formulár Poslanie žiadosti spoločnosti.
4. Zadajte povinné kontaktné údaje: meno, priezvisko a email.
5. Životopis a iné prílohy sú nepovinné. Môžete ich dobrovoľne priložiť, no žiadosť sa odošle aj bez nich.
6. Odporúčame vyplniť aj telefónne číslo, aby vás personalista mohol jednoduchšie kontaktovať.

bez životopisu

TIP: Keď budete na pracovnú ponuku reagovať bez životopisu, odporúčame vyplniť aspoň sprievodný text. Určite nebude na škodu, ak sa v krátkosti predstavíte a uvediete, prečo máte o danú ponuku záujem. Pár vetami si tak viete zvýšiť šance, že personalistu zaujmete a bude vás kontaktovať.

Na aké ponuky môžete reagovať bez životopisu?

Zamestnávatelia sa z rôznych dôvodov môžu rozhodnúť, že ku konkrétnej pracovnej pozícii nepotrebujú vidieť od uchádzačov životopisy. Takto vedia zjednodušiť výberový proces nielen pre seba, ale aj pre uchádzačov. Pracovné ponuky, na ktoré stačí reagovať žiadosťou nájdete najmä v prípadoch:

  • keď zamestnávateľ hľadá ľudí na pozície, na ktorých nie sú potrebné skúsenosti;
  • keď zamestnávateľ dokáže človeka na danú pozíciu plnohodnotne zaškoliť;
  • keď zamestnávateľ hľadá brigádnikov alebo študentov na skrátené úväzky;
  • keď zamestnávateľ nemá dostatok kandidátov;
  • keď sa personalista rozhodne, že nepotrebuje vidieť životopisy alebo motivačné listy uchádzačov.

Reagovať z telefónu je jednoduchšie

Viac ako 50% uchádzačov chodí na Profesia.sk z mobilného telefónu. Vďaka technológiám máte dnes šancu hľadať si prácu kdekoľvek sa nachádzate. Ak súrne potrebujete novú prácu, môžete každú voľnú chvíľu využiť na to, aby ste si našli tie správne ponuky – napríklad cestou v MHD, v čakárni u lekára a pod. Ak chcete z telefónu na pracovné ponuky aj reagovať, máte dve možnosti. Na to aby ste mohli poslať žiadosť aj so životopisom, ho musíte mať uložený buď vo svojom telefóne alebo v konte Profesia. Pri ponukách, na ktoré je možné reagovať bez životopisu, je to jednoduchšie a stačí iba vyplniť vaše kontaktné údaje a poslať žiadosť.

 

belanova@profesia.sk
Lucia Belanová
Copywriter
Profesia spol. s r.o.
Venuje sa oblastiam ako PR a komunikácia, no jej najväčšou vášňou je písanie textov na tie najrozličnejšie témy. Oddychuje pri filmoch a seriáloch. Keď si potrebuje vyvetrať hlavu, rada sa túla uličkami miest, alebo chodníčkami v horách.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook