Blog Profesia.sk
jan
8

Prečo sme získali ocenenie Via Bona a stali sme sa Zodpovednou firmou?

Autor: | Kategórie: Zákulisie Profesie | Značky: , ,
Prečo sme získali ocenenie Via Bona a stali sme sa Zodpovednou firmou?
Každoročné udeľovanie ocenení Via Bona Slovakia pre malé, stredné i veľké spoločnosti sa koná pod záštitou Nadácie Pontis. Tá hodnotí zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu vo viacerých kategóriách. Veľmi sa tešíme, že v hlavnej kategórii „Malá/stredná zodpovedná firma“ sme na konci roka 2020 obsadili prvenstvo.

Ocenenia Via Bona

Našu prácu nerobíme pre ocenenia. Ale tešia nás a utvrdzujú v tom, že to robíme nielen rozumom, ale i srdcom. Už 20. ročník udeľovania ocenení Via Bona, ktoré hodnotí zodpovedné firmy, bolo výnimočné. Nadácia Pontis ocenila spoločnosti v 6 hlavných a 3 vedľajších kategóriách a okrem iného vyzdvihovala aj firmy v kategóriách Zelená firma, Skvelý zamestnávateľ alebo Dobrý partner komunity. Pre aktuálnu pandemickú situáciu sa vyhlásenie víťazov ceny Via Bona uskutočnilo online a osobne sme si ho vyzdvihli o pár týždňov neskôr. Účastníkom sa prihovorila aj prezidentka SR, Zuzana Čaputová.

Prečo práve Profesia?

Nezávislá 20-členná porota vybrala spoločnosť Profesia ako víťaza v kategórii Malá/stredná zodpovedná firma. Dôvodom sú viaceré aktivity, ktorým sa venujeme už od svojho počiatku. Zamestnávanie zdravotne znevýhodnených, boj s korupciou a moderný manažment v školstve sú tri nosné piliere našej práce. Snažíme sa ich pritom podporovať nielen verejne – v iných firmách, poradenstvom či v legislatíve – ale aj priamo vo vnútri našej firmy. V rovnakej miere u nás dávame príležitosť mužom aj ženám, zástupcom menšín, matkám s deťmi a ľuďom so zdravotným znevýhodnením. Organizujeme workshopy pre neziskové organizácie, vzdelávame riaditeľov škôl v ich manažérskych zručnostiach a zapájame sa do dobrovoľníckych aktivít.

“Spoločnosť Profesia dlhé roky popularizuje a otvára témy, ktoré často nie sú považované za atraktívne. Naše víťazstvo je dôkazom, že aj malá firma má pomerne veľké možnosti meniť spoločenské povedomie,“ povedala riaditeľka Profesie Ivana Molnárová.

Autorka fotografie: Martina Mlčúchová

Postihnutie nie je prekážkou

Podľa prieskum portálu Platy.skpracovnú skúsenosť so ZŤP kolegom iba 15 % zamestnaných. Vďaka projektu Výpomoc so srdcom sa snažíme toto nízke percento zvyšovať. Pomáhame otvárať pilotné projekty, prostredníctvom ktorých spoločnosti získavajú skúsenosti so zamestnávaním zdravotne znevýhodnených ľudí. Pretože práve osobná skúsenosť vo firmách rozbíja predsudky a bariéry, ktoré bránia zaraďovanie ZŤP osôb do pracovného života. Pomocnú ruku podávame v projekte Výpomoc srdcom nielen firmám, ale aj osobám so zdravotných znevýhodnením. Na portáli Dielne.sk zas ponúkame zoznam overených chránených dielní pre jednotlivcov i firmy.

Moderný školský manažment

Už dlhodobo nám záleží na zvyšovaní kvality vzdelávania na slovenských školách. Na portáli Edujobs.sk školám bezplatne poskytujeme priestor na uverejnenie ponúk práce a prostredníctvom projektu Akadémia pre riaditeľov spájame riaditeľov stredných a základných škôl so skúsenými odborníkmi zo súkromného či neziskového sektora. Tí im odovzdávajú kvalitné informácie týkajúce sa ľudských zdrojov školy. Veríme, že vzťahy medzi riaditeľmi a učiteľmi majú v konečnom dôsledku vplyv na vzdelávanie detí v školách.

Ocenenie sme prijali s pokorou a dodalo nám ešte väčšie odhodlanie pomáhať tam, kde treba.

fabrici-fake-user
Zuzana Fabrici
Copywriterka
Profesia spol. s r.o.
Marketingu sa venuje niekoľko rokov, najviac ju však ťahá k písaniu. Energiu si dobíja pri športe, zaspáva pri (ne)dobrej knihe. Miluje žltú farbu, vôňu lesa a pyžamové rána.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook