Blog Profesia.sk
feb
28

Tipy (nielen) na online vzdelávanie pre zdravotníkov, marketérov a účtovníkov

Autor: | Kategórie: Motivácia a rozvoj | Značky: ,
Tipy (nielen) na online vzdelávanie pre zdravotníkov, marketérov a účtovníkov
Najskôr sú to prvé slová, potom vybrané slová a napokon odborné slová. Vzdelávanie je (ne)vedomý celoživotný proces bez ohľadu na to, aká je vaša profesia. Kým účtovník musí sledovať meniacu sa legislatívu a aplikovať ju v praxi, učiteľ zas reaguje na potreby vzdelávania mladých. Vzdelávanie sa počas pandémie presunulo do online priestoru. Chcete vedieť, kde nájdete skvelé kurzy alebo vás zaujímajú tipy na knihy?

Online vzdelávanie má (nielen) v čase pandémie viacero benefitov. Je dostupné odkiaľkoľvek, môžete si ho dávkovať tak, ako stíhate a zvládate, vytrhne vás z rutiny, pomôže vám trénovať mozgové bunky a zveľadí vaše vedomosti, čím potešíte nielen zamestnávateľa, ale aj sami seba a svoj životopis. Tentokrát prinášame zaujímavé tipy na online kurzy pre zdravotníkov, marketérov a účtovníkov.

Vzdelaný zdravotník = spokojný pacient

Zdravotnícki pracovníci na Slovensku majú európskymi smernicami nariadenú povinnosť sústavného vzdelávania. Vďaka nemu si prehlbujú a obnovujú vedomosti, ktoré nadobudli v minulosti. Za vzdelávacie aktivity sú následne odmeňovaní kreditmi. V týchto časoch sú však všetci zdravotníci v boji s koronovavírusom maximálne vyťažení. Ak patríte k nim a dostanete sa do domácej karantény, využite online vzdelávanie prostredníctvom portálu E-medius. Zastrešuje ho Komora pre medicínske právo. Okrem zdravotníckeho vzdelávania sú tu dostupné kurzy pre zdravotnícky personál s právnickými témami:

  • právna ochrana sestry/lekára
  • práva a povinnosti v prípade agresívneho pacienta
  • povinná mlčanlivosť

Aktuálny je najmä online kurz „Tréning COVID-19 pre zdravotníckych pracovníkov“ pod záštitou Standfordskej univerzity. Zdravotníci ho nájdu na vzdelávacom portáli coursera.org. V tomto profesionálnom kurze získajú odborné informácie týkajúce sa stabilizácie pacienta s ochorením COVID-19 a tiež ako správne nastaviť a obsluhovať pľúcny ventilátor. Kurz je dostupný v anglickom jazyku.

Tip na kurz: coursera.org/learn/covid-19-training-healthcare

4 tipy pre marketingové kurzy, ktoré získate zadarmo

Či už ste študent, alebo sa chcete uchádzať o pozíciu marketingového špecialistu, zlepšite si svoje vedomosti týmito bezplatnými marketingovými kurzami.

Digitálna garáž
Interaktívne kurzy vás prevedú základnými marketingovými pojmami, tvorbou online stratégie a návodmi, ako správne komunikovať na sociálnych sieťach. Dozviete sa v nich viac o kampaniach v online priestore. Kurzy ponúkajú užitočné marketingové tipy predovšetkým začínajúcim podnikateľom.

Link: learndigital.withgoogle.com/digitalnagaraz

Truniversity
Marketingový kurz je určený pre malých a stredných podnikateľov, študentov i začínajúcich marketérov. Pri online kurze preberiete aj témy ako sú copywriting, tvorba webových stránok a výkonnostný marketing.

Link: truniversity.sk

Google Analytics
Darmo budete kreatívni v kampani, keď to nepodložíte relevantným údajmi. Analytický nástroj Google Analytics prezradí, ako sa vaši návštevníci pohybovali po webe, koľko času strávili na jednotlivých podstránkach. Jeho základy sa naučíte v praktických online kurzoch vedených 2 zahraničnými lektormi. Na záver kurzu získavate certifikát. Kurz základov Google Analytics je možné študovať v angličtine s českými titulkami.

Link: analytics.google.com/analytics/academy

Facebook Blueprint
Kurz Facebook Blueprint je určený predovšetkým študentom. Vďaka nemu získate vedomosti potrebné pri tvorbe digitálnych marketingových stratégií, ponúka rady a tipy pre e-commerce. Dozviete sa, ako správne vybrať cieľové publikum kampane alebo ako zvýšiť výkon vašej reklamy. Kurzy sú dostupné v anglickom jazyku.

Link: facebookblueprint.com/student/catalog

Má dať alebo dal?

Vzdelávanie pracovníkov zodpovedných za účtovníctvo spoločností si vyžaduje veľa času. Každý zodpovedný účtovník musí veľmi pozorne sledovať legislatívne zmeny a flexibilne na ne reagovať. Na portáli edu-land nájdete kurzy pre začínajúcich účtovníkov, špecialistov na DPH či účtovníkov orientujúcich sa na jednoduché účtovníctvo.

Okrem vedomostí získate aj certifikát, ak sa prihlásite na kurz, ktorý organizuje Centrum účtovníkov Slovenska. Praktickú časť výučby tvoria prípadové štúdie, na záver kurzu absolvujete test a ak sa vám podarí uspieť, získavate spomínaný certifikát.

Ak uprednostňujete vzdelávanie z kníh – aktualizované zbierky zákonov, publikácie k jednoduchému i podvojnému účtovníctvu, daniam z príjmu či DPH nájdete TU.

Edu-land: kurzy-skolenia.com
Centrum účtovníkov: cus.sk
Tip na film: Maléry pána účetního

Prepustili vás? Nezúfajte, vzdelávajte sa

Ak ste pre aktuálnu pandemickú situáciu prišli o prácu, hlavu hore. Počas toho, ako sa pustíte do hľadania novej práce, využite voľný čas efektívne. Vzdelávajte sa. Podmienkou bezplatného absolvovania kurzov na IT learning je evidencia na Úrade práce. Hodnotu kurzu za vás spomínaný úrad zaplatí, vy si odnášate iba vedomosti. Ponuka je široká. Od základných Word a Excel kurzov, cez tvorbu e-shopov až po SQL či programovacie jazyky.

Tip pre nezamestnaných: itlearning.sk

fabrici-fake-user
Zuzana Fabrici
Copywriterka
Profesia spol. s r.o.
Marketingu sa venuje niekoľko rokov, najviac ju však ťahá k písaniu. Energiu si dobíja pri športe, zaspáva pri (ne)dobrej knihe. Miluje žltú farbu, vôňu lesa a pyžamové rána.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook