Blog Profesia.sk
mar
20

Všimli ste si nálepky pri ponukách na Profesia.sk? Povieme vám, prečo sú tam

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce, Zákulisie Profesie | Značky: ,
Všimli ste si nálepky pri ponukách na Profesia.sk? Povieme vám, prečo sú tam
Prehľadávať stovky pracovných ponúk dá človeku zabrať. V Profesii však neustále pracujeme na tom, ako to užívateľom čo najviac uľahčiť. Sú to prvky, ktoré si možno ani nevšimnete alebo ich vnímate, že na stránke boli stále. Rozhodli sme sa poodkryť vám dvierka do zákulisia a ukázať novinky, vďaka ktorým sa vám naša stránka lepšie používa.

Farebné nálepky alias nápoveda

Profesia.sk je na svete už viac ako 20 rokov a počas tohto obdobia si prešla pestrým vývojom. Posledná väčšia zmena vizuálu stránky bola v roku 2015, odvtedy však neustále vymýšľame, testujeme a hľadáme riešenia, ako by ste sa mohli medzi jednotlivými ponukami práce lepšie orientovať.

Ak na portál Profesia.sk chodíte pravidelne, určite ste si všimli, že sa v zozname ponúk objavujú farebne odlíšené nálepky. Tie vám poskytnú dôležité informácie ešte pred tým, ako ponuku rozkliknete. Veríme, že vám hlavne pomôžu rozhodnúť sa, či je ponuka pre vás zaujímavá.

zabezpečená doprava

Obava z dlhého alebo komplikovaného cestovania do práce je druhá najčastejšia vec, ktorá ľudí odrádza od zmeny zamestnania. Sú si toho vedomí aj samotní zamestnávatelia. Preto mnohí z nich ponúkajú zabezpečenie dopravy ako jeden zo svojich benefitov. A dozviete sa o ňom už zo zoznamu ponúk. Označujeme tak teda pracovné ponuky, v ktorých zamestnávateľ uvádza, že poskytuje zabezpečenú dopravu v plnom rozsahu, alebo v čiastočnej participácii od zamestnancov. Môžu to byť napríklad kyvadlové linky či zvoz zamestnancov. Pozrite si takéto ponuky.

zabezpečené ubytovanie

Ďalšou nápomocnou informáciou, ktorú sa dozviete už zo zoznamu ponúk je možnosť zabezpečenia ubytovania zamestnávateľom. Tento benefit je nápomocný najmä pre ľudí, ktorí za prácou dochádzajú dlhšie vzdialenosti od svojho bydliska. Hľadanie vhodného ubytovania môže byť náročnejšie ako hľadanie novej práce. V tomto prípade môže byť ubytovanie poskytnuté zamestnávateľom veľkou výhodou. Označujeme iba ponuky, v ktorých zamestnávateľ poskytuje zabezpečenie ubytovania v plnom rozsahu, alebo v čiastočnej participácii od zamestnancov. Môže ísť o formu firemných bytov alebo ubytovní. Pozrite si príklad ponúk s ubytovaním. 

ponuka onedlho končí

Upozorňujeme tiež na ponuky, ktoré sa onedlho uzatvoria. Mnohí nereagujete na ponuku hneď, ale odložíte si ju na neskôr. Takto sa môže stať, že keď sa k ponuke vrátite, je už po termíne na posielanie žiadosti. Vďaka našej žltej nálepke budete vedieť, pri akých ponukách netreba váhať a reagovať ihneď. Ak si ponuku s touto nálepkou odložíte vo vašom konte Profesia na neskôr, vždy vás na jej ukončenie upozorníme e-mailom.

V minulosti sme používali aj nálepku pri ponuke je uvedený plat. Táto však už nie je potrebná, vzhľadom na to, že od mája je zákonom povinné uvádzať základnú zložku mzdy v pracovných ponukách.

Je ešte niečo, čo by ste chceli vedieť skôr, ako si rozkliknete pracovnú ponuku? Aká nálepka by si zaslúžila svoje vlastné miesto?

belanova@profesia.sk
Lucia Belanová
Copywriter
Profesia spol. s r.o.
Venuje sa oblastiam ako PR a komunikácia, no jej najväčšou vášňou je písanie textov na tie najrozličnejšie témy. Oddychuje pri filmoch a seriáloch. Keď si potrebuje vyvetrať hlavu, rada sa túla uličkami miest, alebo chodníčkami v horách.
Všetky články autora

3 komentáre

  1. Pridal: Katarina | 17. apríla 2018 20:41
    Odpovedať

    Dobry den,
    ocenila by som zakaz uvadzat druh pracovneho pomeru: na zivnost, kedze to nasa legislativa zakazuje (napriek tomu zamestnavatelia hladaju = verejne zverejnuju a nasledne zamestnavaju ludi na zivnost!) Inspektorat prace udeluje pokuty – 2000 € pri zamestnavani 1 cloveka na zivnost a 5000€ pri zamestnavani viacerych na zivnost. Dokedy bude nas stat tolerovat "legalne porusovanie zakonov", ktorym znevyhodnuju pracujucich ludi? Je mi luto malych zamestnavatelov kvoli vysokym odvodom za zamestnancom, trvam vsak na tom, ze by sa malo hladat riesenie takehoto vazneho spolocenko-politickeho problemu, a to zakonmi, ktore budu konecne "pre ludi!"

  2. Pridal: Gabriela Drobna | 17. apríla 2018 21:47
    Odpovedať

    no je to na nieco dobre lebo niektore firmy ked ponukaju plat tak je iny na paske a iny na ruke to by sa malo zatrhnut a nedovolit aj ked raz za cas sa stane ze za 13hod prace dostane v po 130e az150e ked pracuje esce popri tom ako veduca vybavovacky v case volna tak dostane 50e za vybavovacky by mala byt ohodnotena aj za vedenie toho ci onoho miesta zotpovednost na dva strany by malo byt ohodnotene ovela viac nez to bolo doposial ,,,podla mna to je zneuzivanie pracu chce mat odvedenu ale plati z drobnimi

  3. Pridal: Lenka | 3. decembra 2018 17:17
    Odpovedať

    Ako to fungovat bude ako nato mam ist

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook