Blog Profesia.sk
sep
9

Ako si uľahčiť vyhľadávanie pracovných ponúk na Profesia.sk

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce | Značky:
Ako si uľahčiť vyhľadávanie pracovných ponúk na Profesia.sk
Agent, ktorý striehne na relevantné pracovné ponuky a zasiela vám ich do mailu, nielen šetrí váš čas, ale pomáha aj vašej orientácii na pracovnom trhu. Ak tvrdíte, že to nepotrebujete, pretože nehľadáte novú prácu, mýlite sa. V článku sa dozviete, prečo je vyhľadávací agent užitočný aj pre tých, ktorí sú so svojej práci spokojní a netúžia po zmene.

Uľahčite si to

Denne pribudne na portáli Profesia.sk priemerne až 886 pracovných inzerátov. Zorientovať sa v nich a vybrať tú správnu pracovnú ponuku pomáhajú praktické filtre, ktoré šetria váš čas. Vieme, že je vzácny a dokážete ho užitočne stráviť pri dobrej knihe či filme.

Pohodlným a pasívnym spôsobom, ako si udržiavať prehľad, je aj odosielanie zaujímavých pracovných ponúk do mailu. Nezáleží pritom, či prácu aktívne hľadáte alebo si len udržiavate prehľad o pracovnom trhu. Ako to funguje?

Zoznámte sa s agentom

Nemáme na mysli toho s teplou vodou. Myslíme agenta s pracovnými ponukami, ktoré odrážajú vaše preferencie a kopírujú vaše potreby. Agent nie je reálna postava, ale šikovná aplikácia na Profesia.sk, ktorá sa postará o zasielanie relevantných pracovných ponúk na vami zadanú mailovú adresu.

Aby boli zasielané inzeráty šité na mieru práve vám, je potrebné zvoliť si kritériá. Podľa nich budú vyfiltrované iba tie ponuky, ktoré vás zaujmú. Ak chcete širší prehľad o pracovnom trhu, ponechajte kritéria voľnejšie.

Naopak, ak ste odborník či odborníčka na určitú špecifickú oblasť a zaujímajú vás iba pracovné ponuky zo tohto odboru, svoje kritéria sprísnite.

Ako to funguje? 

Na stránke si pomenujte a uložte názov vášho vyhľadávania. Vyberte si názov pracovnej pozície, lokalitu i druh pracovného úväzku, ktorý je pre vás zaujímavý. Zadefinujte si očakávané finančné ohodnotenie, dosiahnuté vzdelanie a jazykové znalosti.

Ak vás zaujímajú iba inzeráty na prácu, ktorú je možné vykonávať z domu, zadefinujte si to v kritériách. V prípade, že ste absolvent alebo absolventka strednej či vysokej školy a hľadáte svoju prvú prácu, vyznačte to v uvedených filtroch. Vďaka tomu vám v mailovej schránke pristanú iba pracovné ponuky určené pre tých, ktorí čerstvo ukončili svoje vzdelávanie.

Buďte v obraze, aj keď prácu nehľadáte

Pýtate sa, na čo vám toto celé bude, keď novú prácu nehľadáte? Máme pre vás niekoľko dôvodov.

Prvým je orientácia na pracovnom trhu. Byť v obraze odporúčame všetkým, ktorí pracujú na jednom mieste viac ako päť rokov a strácajú prehľad o pracovnom trhu. Čo ak narástli mzdy na vašej pozícii? Prípadne stúpili platy vo vašom regióne či meste a vy zarábate menej, ako by ste mohli.

Druhým dôvodom, pre ktorý je dôležité sledovať situáciu na pracovnom trhu, je vyjednávanie o plate. Ak budete vedieť, že konkurenčná firma ponúka na obdobnej pracovnej pozícii vyššiu mzdu, bude to skvelý vyjednávací argument pri rozhovore s vaším šéfom o navýšení platu.

A v neposlednom rade, ak zvažujete úplnú kariérnu zmenu, pracovné ponuky do mailu vám pomôžu veľmi rýchlo sa zorientovať v novej sfére, v ktorej túžite pracovať.

fabrici-fake-user
Zuzana Fabrici
Copywriterka
Profesia spol. s r.o.
Marketingu sa venuje niekoľko rokov, najviac ju však ťahá k písaniu. Energiu si dobíja pri športe, zaspáva pri (ne)dobrej knihe. Miluje žltú farbu, vôňu lesa a pyžamové rána.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook