Blog Profesia.sk
nov
28

Pozrite sa na svoj životopis očami HR manažéra

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce | Značky: ,
Pozrite sa na svoj životopis očami HR manažéra
S kľúčovými slovami nepracujú iba marketéri. Pomôžu aj vám pri uchádzaní sa o novú pracovnú pozíciu. Ich správne použitie zvýši pravdepodobnosť, že vás budúci zamestnávateľ pozve na pracovný pohovor. Zdôraznia vaše prednosti, nahrajú automatickým softvérovým nástrojom pri triedení životopisov a tiež ušetria čas personalistov.

Čím lukratívnejšia pozícia, tým viac životopisov

Pracovné miesto ako stvorené pre vás. K tomu skvelý plat, množstvo pracovných benefitov, dovolenka navyše a možnosť kariérneho rastu. Ak máte bujnú predstavivosť, v ktorej už podpisujete pracovnú zmluvu, preberte sa. Je šanca, že na takéto zaujímavé pracovné miesto si bude robiť zálusk viacero uchádzačov. Vyšperkovaný životopis je prvý krok k úspechu. Druhým je dostať sa do hľadáčika zaneprázdnených personalistov. Nasaďte si ich optiku a zvoľte pri uchádzaní sa o pracovné miesto kľúčové slová, ktoré ich prinútia zaostriť.

SEO nie je (iba) záležitosť marketérov

Správne zvolené kľúčové slová na webových stránkach a eshopoch zvyšujú šancu, že web sa dostane na prvé priečky pri vyhľadávaní. Pre podnikateľov, ktorí sa snažia získať či udržať si zákazníka, je vysoká organická návštevnosť veľmi dôležitá. Rovnako je to aj s kľúčovými slovami, ktoré použijete v odoslanom životopise a ktoré ho v halde ostatných posunú na prvé priečky.

Komu a ako pomáhajú kľúčové slová v životopise? 

Správne kľúčové slová pomáhajú obom stranám. HR manažérom i uchádzačom o prácu.

1. Kľúčové slová v životopise zdôraznia prednosti uchádzača 

Keď v CV použijete odborné slová viažuce sa ku konkrétnej pozícii, personalista nadobudne dojem, že ste v tejto oblasti skutočný odborník. Spomenutie programovacích jazykov Java či Python pridáva na kredibilite programátorovi. Kľúčové slová ako kritické, analytické myslenie či niekoľkoročná prax s riadením ľudí pomôžu pri výbere skúseného manažéra. Nebojte sa podporiť kľúčovými slovami svoju odbornosť.

2. Vzácna zhoda s požiadavkami personalistu 

Upravujete svoj životopis podľa toho, o akú pracovnú pozíciu sa uchádzate? Ak áno, použitím správnych kľúčových slov dosiahnete rýchlu zhodu so slovami, ktoré očakáva HR manažér v odpovediach na pracovné inzeráty. Čím väčšia zhoda nastane, tým je väčšia šanca, že vám v schránke pristane pozvánka na pohovor. Dobre čítajte inzeráty a kľúčové slová hľadajte v nich.

3. Nahrajte algoritmom

Personalisti vo väčších spoločnostiach využívajú na pomoc pri výbere zamestnancov aj softvérové riešenia. Pomocou informačných technológií je proces výberového konania efektívnejší. Od počiatočného vyhodnocovania životopisov až po automatickú odpoveď pre uchádzačov, ktorí na pohovore neuspeli. Kľúčové slová vám pomôžu aj v tomto prípade. Pozvánku na pracovný pohovor vám tiež pomôžu získať aj správne kľúčové slová v osobnom profile na Linkedine aj informácie o hľadanej práci vo vašom konte na Profesii, ak máte sprístupnený svoj životopis. V ňom môžete uvádzať desiatky zručností a schopností. Ich uvedenie zvyšuje pravdepodobnosť, že personalista klikne na váš profil.

4. Šetrí čas zaneprázdneným personalistom

HR manažéri sú zaneprázdnení ľudia, ktorým prechádza pod rukami množstvo CV. V prípade, že nepoužijete kľúčové slová vyplývajúce z inzerátu, riskujte, že váš životopis ostane nepovšimnutý. Pri troche snahy toto riziko eliminujete a zároveň ušetríte čas personalistovi. Zaiste to ocení.

fabrici-fake-user
Zuzana Fabrici
Copywriterka
Profesia spol. s r.o.
Marketingu sa venuje niekoľko rokov, najviac ju však ťahá k písaniu. Energiu si dobíja pri športe, zaspáva pri (ne)dobrej knihe. Miluje žltú farbu, vôňu lesa a pyžamové rána.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook