Blog Profesia.sk
feb
8

Zvýšte si šancu na novú prácu. Sprístupnite svoj životopis zamestnávateľom

Autor: | Kategórie: Hľadanie práce | Značky:
Zvýšte si šancu na novú prácu.  Sprístupnite svoj životopis zamestnávateľom
Máte už vytvorený životopis na Profesia.sk? Skvelé, ukážeme vám, ako ho zverejníte v našej databáze a aké novinky sme v nej spustili.

Možnosť vytvoriť si životopis na Profesia.sk je tu už od začiatkov fungovania portálu. Nechceme však zaspať na vavrínoch a neustále pracujeme na novinkách a spôsoboch, ako životopisy či databázu vylepšovať. Pozrite sa s nami na možnosti, ktoré vám aktuálne prinášame.

Vytvorte si štruktúrovaný životopis

Dobrý životopis je základ. V prvom kole personalistovi stačí 6 sekúnd na to, aby zhodnotil, či sa oplatí životopis študovať dôslednejšie alebo ide priamo do koša. Preto je dôležité, aby bol štruktúrovaný, prehľadný, jasný a výstižný. Podľa tohto kľúča sme postupovali aj v Profesii a pripravili pre vás 5 šablón a detailný postup, podľa ktorého si viete vyplniť všetky potrebné údaje. Ak by vám to stále nebolo jasné, máme aj videonávod.

Či je váš životopis sto percentný si overíte po prihlásení do vášho konta na Profesii, kde uvidíte hodnotenie kvality životopisu. Odporučí vám aj oblasti na doplnenie.

Sprístupnite svoj životopis zamestnávateľom

Keď je životopis hotový, máte na výber, čo s ním urobíte. Môžete si ho uložiť a reagovať na pracovné ponuky, vytlačiť si ho, ale aj zverejniť tak, aby bol viditeľný pre zamestnávateľov. Nie ste si istí, či je váš životopis viditeľný alebo nie? Jednoducho si to skontrolujte tak, že sa prihlásite do svojho konta, otvoríte si životopis a v pravom hornom rohu uvidíte nápis: „Váš životopis je viditeľný pre spoločnosti“. Buď vám svieti zelené políčko s nápisom áno, alebo sivé políčko, ktoré hovorí nie.

Vyberte si, kto uvidí váš životopis

Nie je príjemné, ak ste zamestnaní a hľadáte si novú prácu a niekto z vašej súčasnej firmy nájde váš životopis v databáze. Samozrejme môžete sa vyhovárať, že ste o tom nevedeli, ale lepšie bude sa takejto situácii vyhnúť úplne. Mysleli sme aj na to a od konca minulého roka sme spustili novú funkciu, s ktorou váš životopis uvidia iba tie firmy, ktoré chcete, aby ho videli. Ako na to?

Pri vypĺňaní alebo úprave životopisu v kroku 6 / Hľadaná práca máte predposlednú možnosť: Skryť životopis pred firmami. Sem môžete zadať názvy firiem (súčasný zamestnávateľ, bývalý zamestnávateľ, firmy, pre ktoré pracovať nechcete), pre ktoré bude váš životopis neviditeľný.

Životopis je viditeľný iba určitý čas

Váš životopis sa bude v našej databáze zobrazovať 3 mesiace od poslednej aktualizácie. Je to najmä preto, aby sme životopisy, ktoré tam zamestnávatelia nájdu boli čerstvé a aktuálne. Ak chcete, aby bol váš životopis aktívny dlhšie, znova si ho otvorte, skontrolujte všetky údaje a aktivujte tlačidlo „Váš životopis je viditeľný pre spoločnosti“.

Máte vyplnený životopis a je viditeľný pre zamestnávateľov, ale nikto sa vám neozval? Možno sa vo vašom životopise nachádza nejaký nedostatok, o ktorom ani neviete. Preto odporúčame skontrolovať si ako obsah životopisu, tak aj gramatiku.

Ak v našej databáze CVčko ešte nemáte, môžete to ihneď napraviť – chcem si vytvoriť životopis.

 

belanova@profesia.sk
Lucia Belanová
Copywriter
Profesia spol. s r.o.
Venuje sa oblastiam ako PR a komunikácia, no jej najväčšou vášňou je písanie textov na tie najrozličnejšie témy. Oddychuje pri filmoch a seriáloch. Keď si potrebuje vyvetrať hlavu, rada sa túla uličkami miest, alebo chodníčkami v horách.
Všetky články autora

Pridať komentár

Have your say!

správa *

meno *

e-mail *

Hľadať

Najčítanejšie za mesiac

Kategórie

Facebook